Senaste inläggen

Av Tony Johansson - 26 april 2009 11:48

I sviterna av den svåra ekonomiska krisen på Island, har befolkningen i gårdagens val tydligt visat sitt förtroende för de rödgröna partierna på ön. Socialdemokraterna, Samfylking, fick 29.8% (+ 3,0) och den Gröna vänstern, Vinstrihreyfingin - grænt framboð, 21,7% (+ 7,4).


Det nybildade partiet som följde i spåren av protesterna mot den borgerliga regeringsalliansens politik, Borgarahreyfingin (O), fick 7,2% av rösterna, samtidigt som högerpartierna i förra regeringen totalt tappade över 17%.


Islänningarna gjorde i valet tydligt att de tror att det rödgröna alternativet, betydligt bättre än den förre högerregeringen, ska lyckas ta landet ur krisen. Vi får hoppas att den bedömningen också delas av de svenska väljarna om drygt ett år...


Läs mer om det isländska valet och se graferna för samtliga partier på Morgunbladids särskilda valsida.

ANNONS
Av Tony Johansson - 23 april 2009 14:53

Så brukar skanderas (vid de bästa av dagar) från förlorarklacken i fotbollsallsvenskan. Åtminstone när domaren gjort tveksamma domslut. Nu kan klackarnas kritiska utrop, också gälla för  domaren i den omtalade Pirate Bay- rättegången. Det visar sig att domaren Tomas Norström är med i den "Svenska föreningen för upphovsrätt". En förening där också de som stod för åtalet i Pirate Bay- rättegången är medlemmar. Inte så värst smart, kan man tycka...


Nu är jag personligen osäker på om man kan gå lika långt som Peter Ahltin menar, i SR:s intervju, och säga att det handlar om en jäv- situation. Men delikatessjäv, i dess breda folkliga mening, är det utan tvivel. Och man kan undra hur en välutbildad rådman, som Norström bevisligen är, har kunnat bortse från det. Det finns solklart skäl att ställa högre krav på omdömesgillhet än så, från en rådman. Och det ovasett om Ahltin får igenom sitt krav på ny rättegång, eller inte...ANNONS
Av Tony Johansson - 22 april 2009 22:36

Så har då (MP) Melleruds nyvalda ordförande, 30- åriga Sarah Isgren, blivit med blogg. Är du intresserad av t.ex djurrätt, så lär du bli en trogen besökare på hennes blogg.

Av Tony Johansson - 22 april 2009 22:18

Så har då Miljöpartiets EU- valsida presenterats. Där kan du läsa om vår politik, se vårt valmaterial och läsa om våra kandidater.


Själv kommer jag sannolikt sätta mitt kryss på Isabella Lövin, våra marina miljöer behöver henne i Bryssel. Men det är svårt att välja. Såväl Carl Schlyter och Bodil Ceballos är riktigt skickliga. För att inte tala om alla andra duktiga personer som står på vår lista, om än på något blygsammare platser.


För övrigt kan sägas att (MP) Mellerud, i det lilla, också börjat uppdatera hemsidan. Läs om alla spännande aktiviteter vi planerar i vår lilla köping med omnejd.

Av Tony Johansson - 22 april 2009 21:56

En stor debattfråga i dessa dagar är naturligtvis frågan kring hur Mellerud ska marknadsföra sig i framtiden? Den kände skjutjärnsjournalisten Janne Josefsson har myntat uttrycket "Mellerud - av alla ställen", medan kommunalrådet Robert Svensson (C), anser att "Hårda bud i Mellerud" är det som ska gälla också i framtiden. Så det är dags att ta ställning, också för dig. Är du anhängare "av alla ställen" eller för "hårda bud"? 


För övrigt kan meddelas att solen och den milda brisen från Dalboslätten gjort att en sirlig stank av gödsel hälsat på i Mellerudsluften denna vecka. Härligt med lite lantliga dofter så här mitt i stora köpingen ;-)


Här står Tony på torget i Mellerud

Av Tony Johansson - 17 april 2009 22:31

På uppmaning av Johan så kommer här en tipsrad kring hur jag tror det går i årets EP- val:


(S) 6 mandat (+1)
(M) 6 mandat (+2)
(MP) 2 mandat (+1)
(FP) 1 mandat (-1)
(V) 1mandat (-1)
(C)1 mandat (+/-0)
(JL) 1 mandat (-2)
(KD) 1 mandat (+/-0)

(PP) 1 mandat (+1)

(SD) 0 mandat (+/-0)

(F!) 0 mandat (+/-0)

Kommentar:

Junilistan klarar inte av att samla tillräckligt stöd för att få in fler än Sören Vibe i parlamentet. Piratpartiet och Sverigedemokraterna hyser chanser att erhålla representation, sett till att det bara krävs omkring 100.000 röster för att komma in i EU- parlamentet (pga de låga valresultaten). Mitt tips går till (PP), men det kan lika väl bli (SD) som erhåller mandatet. Såväl (C) som (KD) klarar sig med nöd och näppe kvar, medan (FP) tappar ett mandat.

Av Tony Johansson - 7 april 2009 20:42

Hej hopp och glad påsk. Efter onsdagen sticker jag ut och firar påskledigt med familjen ute i syster Ysters stuga. Det blir traditionellt firande med äggmålning, pyssel, knep och knåp, brädspel och en allmänt skön vårvistelse i den vackra naturen. Och fram tills jag sticker iväg ska jag hålla mig i från bloggen och i stället ägna mig åt att arbeta, samt sitta och klinka på klaviaturerna. Det blir till att spela min lilla visa om årstidernas lopp, samt att försöka ta tag i ett projekt som jag låtit vila några veckor.


För att sprida lite påskglädje kommer här en bild på några hönor jag mötte en förmiddag hemma hos mina föräldrar. De kacklade på om ditt och datt precis som hönor gör. Lite så att undertecknad, som ju är van vid politikerkäbbel, kände mig ganska hemma där jag stod bland fjäderfäna i hönsgården...


Av Tony Johansson - 7 april 2009 18:06

Nu reses alltmer kritik mot Sverigedemokraterna, ett parti på väg ner i brygga. Mycket tack vare radioprogrammet Kalibers konsumentupplysande avslöjanden. Här kommer några läsvärda inlägg från vitt skilda håll:


Boråspolitikernas reaktioner

Grafström - Osmakligt!

Fragment - fyllerepertoar i politisk kontext

Annarkia - (SD) i skamvrån

Falk - Somliga sjunger "Nu tar vi den" - andra inte...

Svensson - Nazze-SD 

Kent Persson - Rasismens fula ansikte visar sig igen

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se