Senaste inläggen

Av Tony Johansson - 19 maj 2009 01:24

Timmen är sen (eller tidig), men jag måste ju bara avsluta dagen med att lägga ut en länk till ett Youtube- klipp från MP Melleruds kampanjstart inför EU- valet, som ägde rum i dag.

ANNONS
Av Tony Johansson - 17 maj 2009 22:35

Eller vad sägs om det här:

ANNONS
Av Tony Johansson - 17 maj 2009 22:10

Anna Hedenmo och Karin Hübinette. Så heter Sveriges för tillfället bästa programledare. Med en sylvass skärpa, balanserandes mellan artiga och elaka, skötte de kvällens Partiledardebatt i SVT:s Agenda med den äran. Måtte dessa två få hand om valspurterna i SVT de närmsta 10-20 åren, nu när KGB ska gå i pension.


Om jag som part i målet ska våga försöka mig på en bedömning av de olika  insatserna under debatten, blir betygen följande på en skala mellan 1-5:


Betyg 5:

De båda debattledarna. Sällan har så många konkreta svar kunnat begäras in på ett så sympatiskt sätt. Och sällan har fördelningen av ordet fungerat så smidigt. Det syns att de båda hade förberett sig både länge och väl, och i förväg delat upp ansvaret för de olika ämnesområdena. Snyggt levererat!


Betyg 4:

Maria Wetterstrand (MP), Fredrik Reinfeldt (M) och Lars Ohly (V). Dessa tre var de som bäst tog tillfället i akt att både föra ut sakliga budskap och leverera slagkraftiga påhopp på debattmotståndarna. Samtliga med en ironisk touch, sirliga replikskiften och tänkvära punchlines. Dessutom verkade de alla tre ha lite glimten i ögat under debatten, vilket jag tror förhöjde tittarnas sympatier för dem.


Betyg 3:

Jan Björklund (FP). Var anonym inledningsvis, men hottade upp sig efter paus. Levererade några sirliga repliker, men framtstod delvis som alltför magistral och rå. Dock hade han hela tiden nära till skrattet, vilket förhöjer betyget ett steg.


Betyg 2:

Mona Sahlin (S). Det omvända jämfört med Björklund. Sahlin var definitivt med i frågan om den ekonomiska politiken, där hon levererade slagkraftiga budskap efter varandra. Därefter stod hon mest tyst, och de få gånger hon sade något, var det både flyktigt och oreplikerat. Sammantaget framstod Sahlin som väldigt allvarsamt jämfört med sina debattmotståndare. Sådant behöver dock inte vara negativt för en person som måste framstå som förtroendeingivande och seriös.


Betyg 1:

Göran Hägglund (KD) och Maud Olofsson (C). De två stora förlorarna i kvällens debatt. Medan deras allianskollegor tog åt sig äran av de positiva förändringar regeringen anser sig ha genomfört, fick Olofsson och Hägglund den otacksamma rollen att försvara regeringens tillkortakommanden. Olofsson var t.o.m så anonym att hon som enda partiledare totalt glömdes bort under den sista debattrundan inför EP- valet.

Av Tony Johansson - 17 maj 2009 03:02

Det är inte klokt vad tiden går. För 20 år sedan, på dagen, så såg en liten solstråle dagens ljus.


En sån här dag vill man förstås glömma de där kvällarna när du retade mig till vansinne genom att trotsigt dunka huvudet i allt du kom i närheten av, så att jag bokstavligt talat fick hålla dig på armlängds avstånd. Rätt ut i luften fick jag hålla dig, både länge och väl, så att du inte kom åt vare sig väggar, tak, golv eller lösa föremål (inklusive din vid den tiden rätt kantstötta morbror) när du trotsade världen genom att dunka huvudet i den...


I stället sitter jag och tänker på ditt fiolspelande på flotten under somrarna och ditt första möte med tomten (vars skägg började lossna när du drog i det, jodå, tomtefar fick hela munnen full med skägg efter dina bravader). Jag funderar på när du och morbror plaskade omkring vid det leriga badberget i Ösjö (uttalas ungefär som en nysning), och också på dagen då du döptes och nypte tag i din gudmors haka (för den är ju rätt greppbar). Jag minns också alltför väl då du låg och skulle nattas när ni bodde i det storblommiga rummet hemma hos mig i Olsfors, och jag fick läsa spökhistorier för dig till långt in på småtimmarna. Jag minns också våra besök nere i källaren, vi hälsade på alla spindlarna (även om det var din syster som var mest intresserad av dem).


Men mest tänker jag på din rätvinklighet. 90 graders vinkel, varken mer eller mindre. Detta eftersom du som liten bebis var så övertung med dina korta små ben, att allt annat fick dig att ramla fram eller baklänges. Och även om benen växte ut eftervart, så är och förblir du morbrors lilla vinkel. Men det var fasligt vad det har gått fort...


Nu är du 20 år och mitt i gryningen av vuxenvärldens liv och leverne. Ett eget liv, med egen bostad och en egen familj (katterna inkluderade).  Och här sitter en stolt morbror och slår in paket. Paket från morbror Nystås till Nej. Vad som döljer sig under presentpappret får du dock reda på först på tisdag. Kram och grattis från din morbror.


Av Tony Johansson - 17 maj 2009 01:11

Först, grattis Norge! Det var kul att ett genuint äkta bidrag från en musikant som både skrivit låten och framförde den, kunde kamma hem storslam.


Sedan lite gnäll. Men inte på att vi inte fick några röster. Utan på Expressen. Den tidningen har gnällt över hur dåligt Ernmans framförande nådde ut i Europa i tisdags, och krävde förändringar av ljus och ljud. De fick som de ville, vilket gjorde att Sverige tappade ungefär 70 röster från semiefinalen till finalen. Se där, det är inte öststatsmaffians fel att Sverige inte lyckas i Eurovisionen, det är Expressens...

Av Tony Johansson - 14 maj 2009 14:24

Den norska rödgröna regeringen, och dess finansminister, Kristin Halvorsen (SV), hyllas i amerikansk press. "Mens andra regeringar sålde i panik, lade Norges regering in stora investeringar", menar New York Times bl.a Läs mer här...

Av Tony Johansson - 14 maj 2009 11:32

Årets stora begivenhet för TV- tittarna är åter i antågande. Varje år samlas vi framför apparaten, nära och kära, med tilltugg och goda drycker, för att följa årets TV- begivenhet. Och som vanligt sätter vi betyg och skrockar förnöjt:


- Hur ser dom ut?

- Vad har dom på sig?

- Hur lät det där egentligen?

- Vem ska vi hålla tummarna för i omröstningen?


Och jag talar förstås inte om Eurovision Song Contest. Nej nej, jag talar om den årliga (MP)- kongressen. Följ hela begivenheten via "24 direkt" i SVT 24.

Av Tony Johansson - 10 maj 2009 22:52

Tidigare i dag, när jag stod bakom klarbärsträdets buskage och hackade mask, drillade fåglarna i kapp med de lekande barnen, och solens strålar lekte tafatt på gräsmattan. Det var då jag fick låten i huvudet för första gången i dag, men inte den sista...


Ute på promenad, med metspöet nedpackat i ryggsäcken, mötte jag tre par som log åt varandra och käckt hälsade på mig. Just vid spången över ån, där vita och gula sippor står och lyser längs den branta strandkanten, mötte jag en gammal dam med käpp som jag språkade med en stund. Hon var på väg till en barndomsväninna som bakat vetebröd. När vi tagit avsked av varandra föll åter låten in i mitt huvud. Det tog en stund innan den försvann, och den kom tillbaka...


Så satt jag då nere på berghällen några hundratals meter ut i vattnet, och spanade in mot Vänerns kilometervida vita sandstränder, med metspöet mellan benen, mask nere på kroken och en bit vattenmelon i handen. Sjöfåglarna skriade som bara sjöfåglar kan skria, och tallarna ovanför stranden susade friskt i den sköna vårvinden. Solens strålar glittrade såddär vackert mot vattnet, som de bara kan göra när de efter en lång och mörk vinter, släpps ut och åter får leka på de böljande vågorna. Då kom låten åter in i huvudet på mig...


Och jag tänkte för mig själv - vilken underbar värld...


Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se