Senaste inläggen

Av Tony Johansson - 22 oktober 2009 13:22

En del säger att man ska leva livet som om varenda dag vore den sista.

Själv lever jag snarare som om varenda dag vore den första.

Det funkar rätt bra, det med...

ANNONS
Av Tony Johansson - 21 oktober 2009 17:39

Tackar för all entusiastisk uppmuntran för min låt i webbjokertävlingen. Men såväl den, som min personliga favorit "Piano" rök all världens väg redan vid den första utrensningen. Nu är det upp till Ossian och de andra som är kvar i tävlingen, att fortsätta hålla tummarna under några nerviga veckor. Känns faktiskt rätt skönt att slippa det. Men nu alltså dags att tacka för sig i detta lilla gästspel i en för mig helt främmande värld ;)

ANNONS
Av Tony Johansson - 18 oktober 2009 09:25

Enligt Sifos oktobermätning leder oppositionen över regeringen, med 49,2% mot 44,4%. Enligt Skops mätning leder regeringen över oppositionen, även om allianspartierna tappar även där. En sammanställning av båda mätningarna finns på Aftonbladets hemsida.


Det spretar i opinionen och det kanske bara är bra. Sådant kanske kan vitalisera debatten så den handlar om annat än om blockens storlek i förhållande till varandra, kanske rent av om politiken som de båda blocken står för. I förlängningen är det, som jag ser det, förödande att vi inte heller törs prata om hur det spretar mellan de olika partierna inom respektive block. Att det finns en skillnad mellan att lägga sin röst på V, S eller MP, liksom att det skiljer mellan KD, M, C och FP. Att det faktiskt finns sju riksdagspartier med delvis olika inriktning som ställer upp i valet nästa höst, snarare än två block.


Vi är rätt fjärran från läget 2002, när landet stod på randen att få en grön mittenregering med Lars Leijonborg som statsminister, något som för övrigt C, tidigare känt som "mittens rike", satte P för. Inför valet 2010 finns det dock inget annat alternativ än att hålla sams inom blocken, det är resultatet av alla allianser och block, vilka kortsiktigt ökar chanserna till regeringsskifte men långsiktigt innebär en avvitalisering av den politiska debatten. Men måhända är inte de stora pendelrörelsernas tid förbi? Framåt slutet av 10- talet kanske vi åter står med 7 (eller fler) partier som ställer upp var för sig och där statsministerposten inte längre är ett inpinkat revir för S eller M? Låt oss hoppas det...

Av Tony Johansson - 17 oktober 2009 12:25

Folkpartiets styrelse har inför sitt landsmöte föreslagit att alla gymnasieskolor på sikt ska erbjuda kinesiska som språktillval. Spontant tycker jag inte det är något dåligt förslag, men jag vänder mig mot termen "kinesiska". Det är ungefär lika vidlyftigt som att införa ett krav på att alla elever ska erbjudas att läsa germanska språk, eftersom den språkfamilj som bl.a Svenskan, Holländskan, Luxemburgskan och Isländskan tillhör, alla är närmre besläktade med varandra än vad den kinesiska språkfamiljen är.


Det som förenar den språkfamilj vi i dagligt tal kallar "kinesiska" är förstås tecknen (även om lokala variationer förekommer, om jag minns rätt), men språken/dialektena är väldigt olika. Själv tycker jag att vi borde vara modiga nog att erbjuda elver i gymnasiet att läsa språken/dialekterna mandarin eller kantonesiska, snarare än hakka och wu, eftersom de två sistnämnda språken/dialekterna, är ytterst lokala. Vad FP tycker i den frågan är svårt att lista ut av de knapphändiga uppgifter som hittills läckt ut...

Av Tony Johansson - 16 oktober 2009 22:00

Eders undertecknad försöker naturligtvis värva er att rösta på min melodi "Så stilla flyter floden under bron", (SMS:a 146 till tel nr 72470.


Men det finns också en del annat godis att finna bland inskickade webbjokrar, och som en del i hela karusellen har jag nu lyssnat igenom ett flertal.


Bäst: Piano (melodi 119)

Näst bäst: Floating Freely (melodi 044)

Gladast: Kom ut i månskenet (melodi 087)

Sorgligast: Ja, det blir nog min egen låt (melodi 146)

Märkligast: I love (melodi 068)

Sämst: Red Line (melodi 124)


Summan av mumman är att jag hoppas slå åtminstone två av dem i omröstningen (annars kommer jag baske mig inte klinka en ton till i mitt liv), men om ni fråga om slutsegrare så är mitt tips melodi 119.

Av Tony Johansson - 16 oktober 2009 08:08

MP ökar i storstäderna - och på landsorten, enligt Novus Opinion.
http://nyhetskanalen.se/1.1275424/2009/10/16/alliansen_rasar_i_storstaderna


Partiet är enligt mätningen tredje största parti både i de 51 storstadsnära kommunerna (10,1%) och bland landsbygdskommunerna (7,6%).


Wow, liksom!

Av Tony Johansson - 14 oktober 2009 16:41

Så har min lilla visa "Så stilla flyter floden under bron"  gått och blivit webbjokerbidrag i Melodifestivalen. Nr 146 har den, för dig som vill rösta på den, nu i veckan. Se, lyssna och rösta på SVT:s egen hemsida:

http://svtplay.se/v/1725592/146_sa_stilla_flyter_floden_under_bron


Jag ville pröva att sända in något helt annorlunda än de vanliga uptempolåtar som brukar vara med, sedan är förstås risken att människor uppfattar min melodi som alltför sorglig och dyster för att passa i Melodifestivalen. Helst hade jag sett att någon annan sjöng in låten (någon med starkare stämma än eders undertecknad), men eftersom det inte gick att ordna praktiskt så övertalades jag ändå att sända in min egen version.


Samtidigt vill jag passa på att ge SVT en eloge för det här med "webbjoker- tävlingen". Det ger oss fritidskompositörer möjlighet att trots små medel, brist på kontakter och utan tillgång till proffsiga studiofinesser, ändå kunna sända in melodier till tävlingen. Men om min melodi når ända fram till TV- sändningarna, då tror jag att jag får söka efter en annan sångare till låten, det gäller att inse sina begränsningar...

Av Tony Johansson - 9 oktober 2009 22:56

Sedan augusti har det gått i ett. Dagar och veckor rusar förbi medan jag och sekreterarkollegan Lise jobbar och donar. Tempot är väldigt högt, de stora paketen många och tiden knapp. Den här veckan har jag inte slutat jobba före kl 21 en enda kväll. Visserligen är det vansinnigt roligt, men det känns verkligen som att vi båda behöver en paus snart. Åtminstone en helt fri helg eller något, men det ser inte ut som att vi får någon sådan på den här sidan årsskiftet, dessvärre...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se