Senaste inläggen

Av Tony Johansson - 1 april 2009 21:36

Så är det den 1 april, och från i dag gäller den sk IPRED- lagen. För er som redan läst Johan Hellströms och Max Anderssons artikel, så rekommenderas idéhistorikern Stefan Stenudds lysande beskrivning av en lag som långtifrån agerar utifrån "upphovsmännens" intressen, utan "upphovsrättsinnehavarnas". Det är inte en lag för den enskilda kulturarbetaren, det är en lag för de multinationella jättarna.

ANNONS
Av Tony Johansson - 1 april 2009 10:21

Sveriges Radios program Kalibers mycket avslöjande reportage om hur den yppersta ledningen inom Sverigedemokraterna faktiskt kränker en journalist, beslagtar hennes material och uppenbarligen hivar det överbord, torde innebära början till slutet för (SD).


Partiet har mödosamt arbetat för att utåt försöka polera bort delar av de värsta främlingsfientliga framtoningarna, men genom partiledningens agerande på färjan mellan Tallin och Stockholm i januari i år, så torde det framgå med all önskvärd tydlighet, att (SD) än i denna dag står för slutenhet, brottslighet och odemokratiska värderingar, såsom att avlöva pressfriheten.


För mig har (SD):s program alltid andats en unken doft av 40- talets bunkerpolitik i Berlin, både sett utifrån de verklighetsfrånvända analyserna och de förfärande slutsatserna. Genom att handgripligen kränka en oberoende journalist, göra intrång i dennas hytt och beslagta dennas material, så minskas inte direkt bilden av (SD) som ett verklighetsfrånvänt parti vars slutsatser är förfärande.


Snarare borde allt fler av oss, också allt mer öppet, kunna konstatera hur förödande det vore med den typen av politiker i de lagstiftande församlingarna.

ANNONS
Av Tony Johansson - 31 mars 2009 20:44

Kanske aningen kaxig rubrik, men eftersom jag gissade helt rätt gällande slutsegraren i fjol, så tycker jag att man kan unna sig det :-)


Så nedan följer årets expertips kring hur Allsvenskan slutar, från en av MP:s alla Allsvenskan- entusiaster:


TOPPSTRIDEN:


1. IFK GÖTEBORG

Att en ny arena kan betyda mycket för ett fotbollslag är något som jag med hjärtat i Borås mycket väl kommer ihåg. Göteborg är ett hungrigt lag i år  och med en bra höstsäsong kan det räcka ända fram.

2. KALMAR FF

Fjolårsmästarna når inte riktigt ända fram, men nästan. Främt på grund av att Fredriksskans är svåraste bortaarenan i serien- Kalmar lär kunna förbli obesegrat på hemmaplan.

3. IF ELFSBORG

Ett piggt, hungrit lag och dessutom med flera på pappret smarta värvningar. Att Elfsborg tillhör topplagen råder ingen tvekan om, men räcker det ända fram? Troligtvis inte. Martin Ericsson är helt klart skicklig mittfältare, men trots värvningen av Covic i målet så ser det skakigt ut på målvaktssidan efter förlusten av Wiland.


MITTENTRÄSKET:

Det blir ett jämnt och ganska brett mittenträsk i år. Vid sidan av några få topplag så lär serien bli jämn och är därför svårtippad. Men här följer mitt tips över lagen som kommer placera sig i den breda mitten av tabellen:

4. Malmö FF

5. Örebro

6. Gais

7. Helsingborg

8. AIK

9. Halmstad

10. Djurgården

11. Häcken

12. Trelleborg


BOTTENSKIKTET:

13. Gefle IF

Norrlandsporten lär klara sig kvar i svenskan, tack vare en gedigen kämparglöd och ett djävlaranamma i själva truppen. Man har bredden som krävs, och med Bapupa i laget har man dessutom en mycket spännande mittfältare på gång i laget.

-----------------------------------

14. BP

Överraskar alla genom att inte komma sist, och jag tror de har en rimlig chans att kunna nå kvalplats och därigenom få möjlighet att stanna kvar i högsta serien ytterligare ett år.

-----------------------------------

15. Hammarby

Nej, det här går inte längre. Hammarby har i flera år varit på väg neråt i tabellen, men ändå klarat sig kvar med sina lagoma satsningar. Men nu går det inte längre, såväl försvar som mittfält och anfall saknar det där som behövs i ett Allsvenskt lag av i dag. Endast Rami Shaaban lär kunna innebära den skräll för laget som krävs för att klara sig kvar.


16. Örgryte

Det finns egentligen tecken som tyder på att Örgryte skulle kunna nå en högre plats i serien. Men för mig är laget ändå aspirant till jumboplatsen. Zavadill och Perreira kommer kunna övertyga på mittfält respektive försvar. Däremot tycker jag att Santos är en överskattad värvning, han har visat väldigt lite de senaste åren. Och på målvaktsfronten är det tunnare än i något annat lag, och det håller tyvärr inte i en såpass här jämn serie. 

Av Tony Johansson - 26 mars 2009 13:16

Infrastrukturminister Åsa Torstenssons förslag om en avreglerad tågmarknad låter för den oinvigde bra. För visst är vi väl många som genom åren klagat över SJ:s (o)förmåga till att erbjuda ett kund- och resenärsanpassat utbud. Men efter att ha skrapat lite på ytan till förslaget, finns det all anledning att oroas...


För de regionala trafikbolagens del riskerar följderna bli att SJ tvingas höja sina priser för upphandling av "olönsamma" järnvägar, vilket gör att de regionala trafikhuvudmännen, såsom Västtrafik, lär få betala ännu högre belopp för att få tåg att rulla på "icke lönsamma" järnvägar.  Det finns också ett hot för vad som sker på de attraktiva banorna, risken är överhängande att turerna på t.ex Västra Stambanan mellan Göteborg och Skövde kommer köras av en mängd olika operatörer. Några exempel på vad som kan komma att inträffa:


Göteborg-Alingsås-Herrljunga-Skövde: Fri konkurrens innebär att Västtrafik inte längre kan garantera de boende längs sträckan en tät och enhetlig linjestruktur.  Vi vet i dag inte om Västtrafik kommer kunna fortsätta köra regiontåg till Skövde, eller pendeltåg till Alingsås med de täta avgångar som görs i dag. Kanske lär kapaciteten för fjärrtåg mellan Stockholm och Göteborg prioriteras, på de regionala pendlarnas bekostnad? Risken blir också överhängande att pendlarna tvingas köpa flera olika slags kort, eftersom det inte är självklart att de olika tågoperatörerna vill sluta avtal med Västtrafiks pris- och betalsystem.


Borås-Göteborg: När SJ förlorar monopolet på de få vinstdrivande banorna, kommer de nödgas till att höja prislappen för att fortsätta trafikera de förlusttyngda banorna. Det innebär att det förmodligen blir för dyrt för Västtrafik att upphandla tågtrafik på sträckan Borås-Göteborg, varför bara de tåg som rullare vidare mot Alvesta lär bli kvar.


Uddevalla-Skee-Strömstad: Förmodligen innebär det treåriga stoppet i Skee i kombination med Torstenssons proposition, att tågtrafiken till Strömstad aldrig mer kommer öppnas. Bohusbanan norr om Munkedal löper en överhängande risk att läggas ned.


Om dessa saker blir verklighet, skyll då inte på Västtrafik. Om dessa saker inträffar så är det i högsta grad den högerledda regeringens fel...

Av Tony Johansson - 26 mars 2009 10:48

Rykten ska man inte fästa så stort vidkommande vid. Men nu har jag hört från tre håll, att det förmodligen lär blossa upp till politikerskandal i en västsvensk kommun inom en inte allt för avlägsen framtid. Den som lever får se...

Av Tony Johansson - 24 mars 2009 00:42

Under kvällen hade Miljöpartiet de Gröna i Mellerud möte. Vi är inte så jättemånga, men vi har det väldigt trevligt tillsammans. Och framförallt ägnar vi oss åt att diskutera och utveckla vår politik utifrån det ideologiska perspektivet. Så i tider när riksorganisationen blivit mer än lovligt kompromissinriktad, så känns det befriande att få delta i något så stimulerande som MP Melleruds verksamhet. Tack alla MP Mellerudare - ni gör mig både lycklig och hoppfull! Det är tack vare er som det känns inspirerande att fortsätta kampen för en Grön omställning!

Av Tony Johansson - 22 mars 2009 11:46

Så har det skett, det som många av Miljöpartisterna ute i landet varit oroliga för. För att bevara kamratskapet med Socialdemokraterna i energipolitiken, tvingas vi till en uppoffring i kärnkraftsfrågan. Linje 3 är därför död och begraven hos de etablerade partierna. Det är den bistra sanningen efter dagens DN- artikel, och det är med brännande sorg som detta kan konstateras...


Utan att  återge alltförmycket av den interna debatt som nu pågår inom mitt eget parti, och som är tämligen het, så konstaterar jag bara att det ska bli väldigt spännande att se vilken monstruös uppoffring som vi med hjälp av V bör kunna tvinga S till att gå med på när det gäller frågor som den lilla människans rättigheter, en massiv satsning på spårburen trafik mm mm.


Se inte mitt inlägg som en kritik mot min partiledning, de har nog gjort vad de kunnat - se det istället som en aversion mot det kompromisshelvete som blir följden av den allt mer cementerade blockpolitiken...

Av Tony Johansson - 22 mars 2009 00:12

Det finns få saker som är så skönt här i världen, särskilt efter en stressig vecka, som att sätta sig ner framför klaviaturerna och klinka en stund. Det renar liksom själ och hjärta, nollställer alla bryderier och måsten. Åtminstone funkar det så för mig...


Om du vill höra något av det jag brukar klinka fram, så går det numera bra genom att besöka min musikprofilerade MySpace- sida, www.myspace.com/vgtony 


Må gott, det gör jag!

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se