Direktlänk till inlägg 5 april 2010

Överförfriskad av opinionsmätningar

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ja rentav sanning, medan exempelvis många centerpartister tycks tycka att det just nu finns en stor osäkerhet bland väljarna som ger utslag i mätningarna. Sanningen är väl vara sig den ena eller den andra, vare sig svart eller vit. En sanning som dock inte är statisktiskt säkerhetsställd är att antalet opinionsundersökningar tycks öka för varje år.


Själv ringde jag runt och frågade ett statistiskt urval av partivänner och frågade om hur de tänkt rösta. Det visade sig att inte mindre än 100% kunde tänkas rösta på MP. Den statistiska felmarginalen ligger dock på omkring 90% varför min bedömning är att ca 10% av svenska folket kan tyckas tänka sig vilja rösta på MP i valet. Men det kan förstås likagärna bli 6% eller för den delen 16% eftersom felmarginalen är som den är. En sak som dock känns statistiskt säker, det är att det förmodligen inte kommer finnas något opinionsinstitut som kommer pricka in det exakta valresultatet på valdagen sett i antal röster. Så tillförlitliga finns det inga institut som tror sig vara. Och då kan man ju undra hur stor nytta det egentligen är med alla dessa opinionsmätningar? Eller?


Har förresten laddat upp ytterligare några nya låtar:

www.demolatar.se/?ss=VGTony&m=1
 
ANNONS
 
Jane

Jane

6 april 2010 10:55

Hej Nystås, ändra gärna länkadressen till min blogg, om du orkar. :)

http://infinity.bblog.se

 
Jane

Jane

6 april 2010 14:42

Glömde skriva att jag förmodligen tar tillbaka min gamla blogg janejohansson.blogspot.com istället, om det går att importera inlägg och sådär. :)

http://infinity.bblog.se

 
Joakim Larsson

Joakim Larsson

14 april 2010 00:05

Vissa saker var bättre förr. Galups första undersöknign i Sverige missade valresultatet med 0,1% skillnad på några få partier. Sen dess har det bara blivit sämre av förklarliga skäl.

http://blogg.joakimlarsson.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Av Tony Johansson - 29 mars 2010 00:16

Hej hej, hallå där! Sedan sist jag skrev har jag gått och blivit politisk kandidat till kommunfullmäktige i Mellerud. Står på andra plats på MP:s lista, efter Sarah Isgren. Mellerud är en kommun med goda förutsättningar men vars politiska ledning g...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se