Direktlänk till inlägg 26 februari 2010

Igenskottad bil - dagens I- landsproblem...

Av Tony Johansson - 26 februari 2010 15:35

Personligen är jag glad över snön. Äntligen en påminnelse om de spratt som vår natur ibland spelar oss. Om skeenden som vi människor inte kan kontrollera. Det enda trista är egentligen att folk tycks ha glömt bort att det finns förklarliga skäl till att plogbilen tvingats dra upp en sträng med snö längs din bil för att hålla gatan ren eller att tåget ställts in. Att människor i dag är så vana vid att allting ska fungera att de blir frustrerade över att samhällsfunktionerna inte fungerar i alla väder är både intressant och en smula oroande.


Det kan vara ganska nyttigt för oss skandinaver att bli påminda om sådant ibland, förskonade som vi är från tsunamikatastrofer, extrema jordskalv eller för den delen mer vardagsnära saker som vattenbrist och stigande världshav. När det värsta som man upplevt av ovädret är "att bilen blev igenskottad med snö" eller "jag blev sittande hela natten i Hallsberg", så är det ändå ingenting mot de naturkatastrofer som rasar runt om på vårt klot, varje dag, året runt. Det kan vara värt att tänka på, så kanske frustrationen lägger sig en smula...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se