Direktlänk till inlägg 9 november 2009

Maneter är inget man äter

Av Tony Johansson - 9 november 2009 23:40

Såg en dokumentär på National Geographic om maneter. En liten geleklump, vars snällaste variant många av oss som barn gått omkring och burit i våra nävar. Att de funnits på jorden i över 600 miljoner år ger ju förstås perspektiv. Och att de nu, på grund av människans kväveutsläpp, funnit fler döda bottnar än på de senaste 500 miljoner åren, gör att de börjar återta herraväldet över haven. Och växthuseffekten bidrar tydligen ytterligare till att polyperna avger sig fler skivor med maneter jorden runt. Och medan alla fiskarter, insekter och däggdjur tenderar att minska i artrikedom, så blir antalet kända maneter bara fler och fler.


Tänk om det slumpar sig som så att människan, av kortsiktiga vinster och ren dumdristighet, är på väg att utrota allt liv förutom de där seglivade maneterna, som är äldre än nästan allt annat liv vi känner? Att bli brädade av en geléklump. Vad snopet det skulle vara... 
ANNONS
 
Jane

Jane

22 november 2009 20:27

Hej Morbror. Även om min nya blogg inte är klar så får du gärna länka till den istället för min gamla på bloggagratis. Det är nämligen någon annan som registrerat jane.bloggagratis.se nu och jag vill inte att folk ska tro att det är jag som skriver de inläggen, haha. Tack på förhand!

http://www.janejohansson.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se