Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Partiledardebattens stora vinnare var debattledarna

Av Tony Johansson - 17 maj 2009 22:10

Anna Hedenmo och Karin Hübinette. Så heter Sveriges för tillfället bästa programledare. Med en sylvass skärpa, balanserandes mellan artiga och elaka, skötte de kvällens Partiledardebatt i SVT:s Agenda med den äran. Måtte dessa två få hand om valspurterna i SVT de närmsta 10-20 åren, nu när KGB ska gå i pension.


Om jag som part i målet ska våga försöka mig på en bedömning av de olika  insatserna under debatten, blir betygen följande på en skala mellan 1-5:


Betyg 5:

De båda debattledarna. Sällan har så många konkreta svar kunnat begäras in på ett så sympatiskt sätt. Och sällan har fördelningen av ordet fungerat så smidigt. Det syns att de båda hade förberett sig både länge och väl, och i förväg delat upp ansvaret för de olika ämnesområdena. Snyggt levererat!


Betyg 4:

Maria Wetterstrand (MP), Fredrik Reinfeldt (M) och Lars Ohly (V). Dessa tre var de som bäst tog tillfället i akt att både föra ut sakliga budskap och leverera slagkraftiga påhopp på debattmotståndarna. Samtliga med en ironisk touch, sirliga replikskiften och tänkvära punchlines. Dessutom verkade de alla tre ha lite glimten i ögat under debatten, vilket jag tror förhöjde tittarnas sympatier för dem.


Betyg 3:

Jan Björklund (FP). Var anonym inledningsvis, men hottade upp sig efter paus. Levererade några sirliga repliker, men framtstod delvis som alltför magistral och rå. Dock hade han hela tiden nära till skrattet, vilket förhöjer betyget ett steg.


Betyg 2:

Mona Sahlin (S). Det omvända jämfört med Björklund. Sahlin var definitivt med i frågan om den ekonomiska politiken, där hon levererade slagkraftiga budskap efter varandra. Därefter stod hon mest tyst, och de få gånger hon sade något, var det både flyktigt och oreplikerat. Sammantaget framstod Sahlin som väldigt allvarsamt jämfört med sina debattmotståndare. Sådant behöver dock inte vara negativt för en person som måste framstå som förtroendeingivande och seriös.


Betyg 1:

Göran Hägglund (KD) och Maud Olofsson (C). De två stora förlorarna i kvällens debatt. Medan deras allianskollegor tog åt sig äran av de positiva förändringar regeringen anser sig ha genomfört, fick Olofsson och Hägglund den otacksamma rollen att försvara regeringens tillkortakommanden. Olofsson var t.o.m så anonym att hon som enda partiledare totalt glömdes bort under den sista debattrundan inför EP- valet.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se