Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Morbrors lilla vinkel fyller 20 år

Av Tony Johansson - 17 maj 2009 03:02

Det är inte klokt vad tiden går. För 20 år sedan, på dagen, så såg en liten solstråle dagens ljus.


En sån här dag vill man förstås glömma de där kvällarna när du retade mig till vansinne genom att trotsigt dunka huvudet i allt du kom i närheten av, så att jag bokstavligt talat fick hålla dig på armlängds avstånd. Rätt ut i luften fick jag hålla dig, både länge och väl, så att du inte kom åt vare sig väggar, tak, golv eller lösa föremål (inklusive din vid den tiden rätt kantstötta morbror) när du trotsade världen genom att dunka huvudet i den...


I stället sitter jag och tänker på ditt fiolspelande på flotten under somrarna och ditt första möte med tomten (vars skägg började lossna när du drog i det, jodå, tomtefar fick hela munnen full med skägg efter dina bravader). Jag funderar på när du och morbror plaskade omkring vid det leriga badberget i Ösjö (uttalas ungefär som en nysning), och också på dagen då du döptes och nypte tag i din gudmors haka (för den är ju rätt greppbar). Jag minns också alltför väl då du låg och skulle nattas när ni bodde i det storblommiga rummet hemma hos mig i Olsfors, och jag fick läsa spökhistorier för dig till långt in på småtimmarna. Jag minns också våra besök nere i källaren, vi hälsade på alla spindlarna (även om det var din syster som var mest intresserad av dem).


Men mest tänker jag på din rätvinklighet. 90 graders vinkel, varken mer eller mindre. Detta eftersom du som liten bebis var så övertung med dina korta små ben, att allt annat fick dig att ramla fram eller baklänges. Och även om benen växte ut eftervart, så är och förblir du morbrors lilla vinkel. Men det var fasligt vad det har gått fort...


Nu är du 20 år och mitt i gryningen av vuxenvärldens liv och leverne. Ett eget liv, med egen bostad och en egen familj (katterna inkluderade).  Och här sitter en stolt morbror och slår in paket. Paket från morbror Nystås till Nej. Vad som döljer sig under presentpappret får du dock reda på först på tisdag. Kram och grattis från din morbror.


 
ANNONS
 
Jane

Jane

18 maj 2009 10:13

Mycket vackert inlägg må jag säga! Och jag måste ta tillfället i akt och påpeka att på grund av mina bravader som barn, så tål jag väldigt mycket mot mitt huvud. Jag har fått ett riktigt bagga-huvud! ;)

http://janejohansson.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se