Alla inlägg under april 2009

Av Tony Johansson - 17 april 2009 22:31

På uppmaning av Johan så kommer här en tipsrad kring hur jag tror det går i årets EP- val:


(S) 6 mandat (+1)
(M) 6 mandat (+2)
(MP) 2 mandat (+1)
(FP) 1 mandat (-1)
(V) 1mandat (-1)
(C)1 mandat (+/-0)
(JL) 1 mandat (-2)
(KD) 1 mandat (+/-0)

(PP) 1 mandat (+1)

(SD) 0 mandat (+/-0)

(F!) 0 mandat (+/-0)

Kommentar:

Junilistan klarar inte av att samla tillräckligt stöd för att få in fler än Sören Vibe i parlamentet. Piratpartiet och Sverigedemokraterna hyser chanser att erhålla representation, sett till att det bara krävs omkring 100.000 röster för att komma in i EU- parlamentet (pga de låga valresultaten). Mitt tips går till (PP), men det kan lika väl bli (SD) som erhåller mandatet. Såväl (C) som (KD) klarar sig med nöd och näppe kvar, medan (FP) tappar ett mandat.

Av Tony Johansson - 7 april 2009 20:42

Hej hopp och glad påsk. Efter onsdagen sticker jag ut och firar påskledigt med familjen ute i syster Ysters stuga. Det blir traditionellt firande med äggmålning, pyssel, knep och knåp, brädspel och en allmänt skön vårvistelse i den vackra naturen. Och fram tills jag sticker iväg ska jag hålla mig i från bloggen och i stället ägna mig åt att arbeta, samt sitta och klinka på klaviaturerna. Det blir till att spela min lilla visa om årstidernas lopp, samt att försöka ta tag i ett projekt som jag låtit vila några veckor.


För att sprida lite påskglädje kommer här en bild på några hönor jag mötte en förmiddag hemma hos mina föräldrar. De kacklade på om ditt och datt precis som hönor gör. Lite så att undertecknad, som ju är van vid politikerkäbbel, kände mig ganska hemma där jag stod bland fjäderfäna i hönsgården...


Av Tony Johansson - 7 april 2009 18:06

Nu reses alltmer kritik mot Sverigedemokraterna, ett parti på väg ner i brygga. Mycket tack vare radioprogrammet Kalibers konsumentupplysande avslöjanden. Här kommer några läsvärda inlägg från vitt skilda håll:


Boråspolitikernas reaktioner

Grafström - Osmakligt!

Fragment - fyllerepertoar i politisk kontext

Annarkia - (SD) i skamvrån

Falk - Somliga sjunger "Nu tar vi den" - andra inte...

Svensson - Nazze-SD 

Kent Persson - Rasismens fula ansikte visar sig igen

Av Tony Johansson - 6 april 2009 22:20

Bra intervjuare och spännande gäst. Två naturliga människor som för ett långt samtal om litet och stort, smått och gott. Klicka på länken för att se en riktig pärla ur SVT:s digra arkiv...

Av Tony Johansson - 6 april 2009 22:02

Flera nyhetsförmedlare rapporterar att Jan "Tollarparn" Eriksson avlidit. Få människor kunde så fullständigt ge sig hän att glädjas åt musiken som Tollarparn. För oss som växte upp under 80- talet är han nog mest känd som den lite rundnätte men ständigt flinande herrn bakom pianot i Lasse Holmquists otaliga TV- produktioner. Men Tollarparn var också en begåvad kompositör och en harmoniernas mästare. Det gula huset nere vid ån, där Tollarparn tillbringade mycket tid, står nu tomt och övergivet. Och för alla älskare av lite nostalgisk 1900- talsmusik har ännu en musikens mästare somnat in för gott...

Av Tony Johansson - 6 april 2009 21:08

Att som (SD):s ledning, till en julvisa skriva en text som i glada ordalag behandlar mordet på vår förre statsminister Olof Palme, det är ett tydligt tecken på hur fjärran från sans och balans, rim och reson, heder och ära som Sverigedemokraterna är.


Jag hoppas att de etablissemangsbesvikna människorna i arbetarrörelsen, som gått och funderat på (SD) som ett alternativ, nu snabbt slår sådana tankar ur hågen. Trots allt är deras kritik ofta den, att det gick utför med arbetarrörelsen efter mordet på Palme. För alla dem hoppas jag det nu tydligt framgår att (SD) aldrig kan vara något alternativ för en sann representant ur arbetarrörelsen. (SD), vars egen partiledare stämmer in i ungdomsförbundsledningens fruktansvärda nidvisa om en av arbetarrörelsens främsta nutidshjältar.


En av arbetarrörelsens skickligaste ledare, också ur ett internationellt perspektiv, en ledare som bragtes om livet och därför inte kan försvara sig. Om honom sjunger och hånar (SD):s ledning. Skämmes, Åkesson och övriga, skämmes att ni ägnar era Baltiska nöjesresor (förmodligen bekostat av kommunala bidrag) till att sjunga nidvisor över mördade statsmän.


Efter den här skandalen, så hoppas jag än mer att (SD) går till historien som en betydelselös passus i den svenska historien. Allt annat vore ett hån mot Olof Palme och allt vad han stod för...

Av Tony Johansson - 5 april 2009 08:24

Man ska förstås ta enskilda opinionsundersökningar med en nypa salt. Men att alliansregeringen i två skilda mätningar nu leder över oss rödgröna, oroar förstås. För (MP) som enskilt parti, så ser det förstås helt okej ut. Vi erhåller mellan 6 och 8 procent av väljarnas stöd, precis som vi gjort nu ett tag. Men för (S) börjar läget bli riktigt bekymmersamt. Samtidigt är det inte helt oväntat.


Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Den som vill hänga ut partiledaren, Mona Sahlin, som syndabock, den gör det enkelt för sig. Problemet bottnar snarare i att (S) är extremt dåliga på att bedriva oppositionspolitik. Förmodligen för att de är så ovana vid sitsen. I stället för att bedriva en konsekvent sakpolitik att försöka entusiasmera sina väljar med, så brukar de ägna sig åt munhuggning, tuppfäktning och elaka utspel mot sittande majoritet. Naturligtvis ska sittande majoriteter alltid få kritik de gånger de gör något dåligt, men det finns skillnad i att på ett sakligt sätt måla upp alternativet, och att bara klanka ner på det rådande styret.


Vi från den Gröna rörelsen är vana vid opposition. Särskilt i Västra Götaland, där vi, frånsett någon månad i slutet av 1998, först sett oss besegrade av en borgerlig konstellation, därefter av en (S)- ledd mittenregering som valde att lämna oss utanför. Det vi lärt oss under resan är att det inte lönar sig att alltid ta avstånd, att alltid klanka ner på dem som styr. Visst, det finns saker vi absolut inte kan tänka oss att ställa upp på, men en konstruktiv oppositionspolitik handlar också om att måla upp ett alternativ. Precis som vi Gröna i regionen tvingas måla upp ett alternativ till det (S)- ledda mittenstyre vi har i regionen (eller måhända ett komplement), så borde vi rödgröna på riks, i stället för att munhuggas och näpsas med högerregeringen, koncentrera oss på att måla upp vårt alternativ.


Därför tror jag att Mona Sahlin kan vara en tillgång för (S), hon har den stilen, vill måla upp alternativet. Det är snarare en del av hennes omgivning som ägnar sig åt att näpsas och munhuggas, och det är deras hårdföra påhopp mot bonusar och annat, som urholkat förtroendet för (S) när det nu visar sig att en medlem av Verkställande Utskottet faktiskt ägnat sig åt samma sak...

Av Tony Johansson - 5 april 2009 08:17

Kaliber fortsätter sin rapportering. Dagens avslöjande handlar om vit maktmusik.

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards