Direktlänk till inlägg 7 december 2008

Islossning för alternativet till alliansregeringen

Av Tony Johansson - 7 december 2008 21:34

Så har då (mp), (v) och (s) efter många långa turer enats om att inleda ett djupare samarbete för att kunna presentera ett trovärdigt förslag till regeringsalternativ inför valrörelsen 2010. Det innebär att (mp) till stora delar fått gehör för den strategiska linje som fastställdes i fjol våras, och som innebär att de tre oppositionspartierna i riksdagen tillsätter gemensamma arbetsgrupper för att söka finna lösningar till en gemensam regeringsplattform. Skönt med gröna framgångar redan inledningsvis i samarbetsdiskussionerna!


Att den moderatledda regeringen Reinfeldt känner de tre rödgröna partiernas samverkan som ett hot framgår tydligt i dennes kommentarer om att Sahlin nu måste ta ställning till (mp):s förslag om en höjning av klimatskatterna på drivmedel och en fortsatt avveckling av kärnkraften. Just de två frågeställningarna råder det förvisso kanske skillnader i ambitionerna mellan de tre rödgröna partierna, men det är långtifrån den splittring och kollektiva härdsmälta som präglat högerregeringen själva, i dessa frågeställningar. Där (kd) ville sänka bensinskatten medan (c) ville höja. Där (fp) vill bygga ut kärnkraften och (c) fram till förra veckans märkliga Maud- utspel var tydligt för en avveckling.


Apropå Center- marlören i kärnkraftsfrågan. I dag redovisar Expressen en Demoskopmätning, där (c) rasar till rekordlåga nivåer i opinionen, vilket bara bevisar tesen om att Maud Olofssons slakt av traditionella center- värderingar straffas av väljarna. Blir det näringsministern som kommer föra det traditionsrika bondeförbundet ur riksdagen? Mycket talar för det just nu...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se