Direktlänk till inlägg 25 november 2008

Olofsson sviker i kärnkraftsfrågan

Av Tony Johansson - 25 november 2008 10:24

Näringsminister Maud Olofssons senaste uttalande i kärnkraftsdebatten vittnar om att Centerpartiet nu svängt helt om i en för centerrörelsen fundamental fråga. Det är naturligtvis vare sig förvånande eller särskilt märkligt att det är just under epoken Olofsson som Centern släpper sina sista halmstrån till politiskt berättigande. Tvärtom har Centern i det närmsta avlövats all sin ideologiska hemvist, sina rötter, sitt bladverk och sin frösådd, sedan Maud Olofsson blev partiledare.


Det finns nog många Centerpartister ute i landet i dag som är besvikna på hur deras partiledare utan omsvepelse städar undan alla de kärnfrågor som tidigare präglat partiet. För dessa människor återstår i dag bara ett enda alterantiv - att "skàla över gäert" till Miljöpartiet och den i sanning gröna rörelsen. Jag lovar dem av er som fattar mod och gör detta, att ni är varmt välkomna.

 
ANNONS
 
Johan Simu

Johan Simu

25 november 2008 17:00

Intressantare frågan är väll hur länge mp kan fortsätta bita sig fast vid sitt motstånd trots att det inte finns någon vetenskaplig grund för det? Centern har uppmuntrande nog nu visat att de diskret kan säga att de hade fel :)

Hansen, Lynas, Lovelock, Moore, Monbiot, Brand, Montefiore. Allt fler profiler inom miljörörelsen svänger över och släpper sitt motstånd. Det handlar inte om att svika utan om att faktiskt studera frågan och skilja fakta från myt.

http://gronaliberaler.blogspot.com

 
Ingen bild

Tony

26 november 2008 10:19

Jag beundrar dig för din ihärdighet Johan. Så fort jag skrivit minsta ord om kärnkraft har du replikerat och det är du värd en eloge för. Men vi har olika uppfattning och väljer att lyssna på olika delar av miljörörelsens expertis.

 
Ingen bild

Johan Simu

26 november 2008 23:41

Knuff är ett smidigt verktyg för att hålla koll på vad som sägs ;)

Läsvärd artikel om "avhoppare" från miljörörelsen.
http://www.thenational.ae/article/20081121/FOREIGN/744197118/1050/rss

 
Ingen bild

Tony

29 november 2008 00:50

Tackar för tipset (båda tipsen) Johan. Lev väl!

 
Johan Simu

Johan Simu

1 december 2008 20:42

Desamma :)

http://gronaliberaler.blogspot.com

 
Ingen bild

Fredrik

23 januari 2009 00:57

Men hur i hela världen kan en miljöpartist tycka illa om kärnkraft - det minst miljöpåverkande kraftslaget som finns idag. Jag är fullkomligt förbryllad över denna fråga. Min högsta önskan är att MP börjar värna om miljön...på riktigt. Själv lovar jag att börja rösta på miljöpartiet så snart partiet ändrar sin kärnkraftspolitik.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se