Alla inlägg under oktober 2008

Av Tony Johansson - 2 oktober 2008 23:47

Miljöpartiet de Gröna och Socialdemokraterna gör gemensam sak och satsar 10 mdr extra under en treårsperiod för att öka antalet utbildningsplatser. (mp):s Mikaela Waltersson menar att det i dag finns en stor efterfrågan på kvalificerade utbildningar, men platserna räcker inte till. Därför satsar man på yrkesinriktade utbildningar som ger goda resultat och leder till riktiga jobb. Läs pressmeddelandet i sin helhet...


Personligen är jag glad över att (mp) och (s) nu på ett tydligt och klart sätt visar på ett ansvar, när alliansregeringen så tydligt verkar ignorera det faktum att landet är på väg in i en lågkonjunktur. Jag hoppas att medborgarna uppmärksammar samsynen hos de, enligt opinionsundersökningarna, två största oppositionspartierna.

ANNONS
Av Tony Johansson - 2 oktober 2008 21:43

Jag tänkte fara till Halden, Sarpsborg och Fredrikstad i Östfolds fylke nästa helg. Tänkte ta tåget, ja så tänkte jag. En enkel och trivsam resa på en knapp timma från Dals Ed, där jag tänkt stiga på tåget.


Men när jag surfade in på SJ:s hemsida för att boka biljetter, så var allting fullbokat, inga platser fanns kvar. När jag sedan surfade in på norska NSB, så fanns det fullt med platser, däremot gick det inte att betala från Sverige.


På båda hemsidor blev jag hänvisad att i stället fara buss runt halva Västsverige, för att sedan resa med pendelbussen mellan Strömstad och Halden. Så jag beslutade mig för att åka till Borås i stället...

ANNONS
Av Tony Johansson - 1 oktober 2008 22:10

 I bland finns det enkla nöjen som är rätt kul. Jag körde några kommuners och regioners hemsidor i smurfalizern. Här kommer mina favoriter:


Tredje plats - Lidköping:

- Smurfa oss!


Andra plats - Västra Götalandsregionen:

- Gott att smurfa i Västra Götaland!


Första plats - Bollebygd:

- Kommunen där vi smurfar bra och smurfar länge!


Testa själv, gå in på Smurfalizers hemsida...

Av Tony Johansson - 1 oktober 2008 21:43

När jag var liten hade jag en skiva med Trollmor Olga. Det mesta från den skivan etsade sig fast i mitt minne som ett mantra. Jag kan än idag komma på mig i duschen med att klämma i till tonerna av Folke Tut, Rock- Stubb Uno och Trollgas jazz skrammel dunder- konsert. Jodå, så illa är det. Vill ni veta nivån på skivan, så är hälsningsfrasen tämligen avslöjande:


"Hurra och godda' alla småbarn och storbarn och hundraåringar och tanter och mammer och småpotatisar och gräsrötter och mumsiga mostrar och flamsiga fastrar, och tjatiga papper och penner och suddigummin och ledsna kameler och glada grisar! "


Jodu, det sitter som fastklibbat i min hjärna. Verkar inte ens gå att duscha bort, med tanke på falsksången om mornarna:


"Kära huvva, det sitter en blåmes och skakar näbb på fönsterbläcket.

Nähä, nu skakar han på huvudet.

Va, är du ingen blåmes?

Jaha, en domherre, jaha fast du fryser så du är blå.

Jamen, kära barn kom in du, kom in du. Nu ska du få tina."


Tja, såddär höll skivan på. Den ena konstigheten efter den andra, följt av en massa ännu konstigare visor. Kanske inte är så märkligt att man blev som man blev, när det nu var som det var, när man var liten...


Som fakta kan jag säga att Peter Flack var Folke Tut och Birgitta Götestam ikädde sig rollen som den oförglömliga, men ändå nästan bortglömda Trollmor "Trollga" Olga.


Hux flux, hörrni!

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se