Direktlänk till inlägg 1 oktober 2008

Trollmor Olga, med en massa mossa uti håret...

Av Tony Johansson - 1 oktober 2008 21:43

När jag var liten hade jag en skiva med Trollmor Olga. Det mesta från den skivan etsade sig fast i mitt minne som ett mantra. Jag kan än idag komma på mig i duschen med att klämma i till tonerna av Folke Tut, Rock- Stubb Uno och Trollgas jazz skrammel dunder- konsert. Jodå, så illa är det. Vill ni veta nivån på skivan, så är hälsningsfrasen tämligen avslöjande:


"Hurra och godda' alla småbarn och storbarn och hundraåringar och tanter och mammer och småpotatisar och gräsrötter och mumsiga mostrar och flamsiga fastrar, och tjatiga papper och penner och suddigummin och ledsna kameler och glada grisar! "


Jodu, det sitter som fastklibbat i min hjärna. Verkar inte ens gå att duscha bort, med tanke på falsksången om mornarna:


"Kära huvva, det sitter en blåmes och skakar näbb på fönsterbläcket.

Nähä, nu skakar han på huvudet.

Va, är du ingen blåmes?

Jaha, en domherre, jaha fast du fryser så du är blå.

Jamen, kära barn kom in du, kom in du. Nu ska du få tina."


Tja, såddär höll skivan på. Den ena konstigheten efter den andra, följt av en massa ännu konstigare visor. Kanske inte är så märkligt att man blev som man blev, när det nu var som det var, när man var liten...


Som fakta kan jag säga att Peter Flack var Folke Tut och Birgitta Götestam ikädde sig rollen som den oförglömliga, men ändå nästan bortglömda Trollmor "Trollga" Olga.


Hux flux, hörrni!

 
 
Ingen bild

maccx

19 november 2008 16:56

Vet inte hur många år jag googlat Trollmor Olga utan att få träff och så plötsligt..! Växte upp med bandet och kommer på mig själv att sjunga låtarne i tid och otid. Idag lagade jag soppa "koka fyra da´r sen är soppan klar..". Men, till det viktiga. Vet du hur man kan få tag på en kopia? Min försvann för länge sen.

 
Ingen bild

Norrviken

6 december 2008 19:06

Åhh heeeej! Känns som om jag träffat mina likar! Jag trodde jag var den enda i hela världen som hade denna skiva. Det är verkligen ingen som har hört talas om denna. Jag har skivan men i väldigt dåligt skick. Jag var så duktig och lyssnade bara på ett spår varje dag men lyssnade då säkert 50 gånger. Sen den 2 dec lyssande jag på 1 och 2. Den 3 lyssnade jag på 1,2 och 3 och så där höll jag på. Idag är jag 36 år och kan fortfarande första spåret på skivan utantill. Hahaha

 
Ingen bild

fringie

8 december 2008 16:40

Ni som har den, jag är väldigt intresserad att få en kopia av något slag av skivorna (det fanns en julkalender och en andra skiva som inte är en julskiva). Maila freddie@fringie.com så mina barn också kan få höra den.

 
Ingen bild

Anna-Lena

19 december 2008 13:34

Jag lånade ut mitt inspelade kassettband till brorsans grabb. Ett misstag, då det inte längre är bland oss. Söker med ljus och lykta, då det nästan är omöjligt att baka pepparkakor utan tonerna till "Da´n före da´n ska vi klä våran gran med strumpor och skor på julgransfoten, så granen inte fryser om roten..." Ska undersöka vidare...

God jul!

 
Ingen bild

Nina

19 december 2008 19:27

Jag och mina syskon lyssnade ofta på Trollmor Olga när vi var små och jag skulle också gärna vilja ha tag i en kopia, eller om nån som har den kunde ladda ner spåren på Youtube, till oss 60-70 talisters stora glädje!

 
Ingen bild

Rebbiz

23 december 2008 08:49

Min morbror var med och sjöng på den skivan när han var liten =)

 
Ingen bild

Anna

11 februari 2009 22:06

Åh, underbart att läsa detta!! Jag är oxå en som växt upp med Trollmor Olga, skulle göra mkt för att få tag i ett exemplar! Kommer speciellt ihåg när hon skulle rimma åt någon, röda och gula snören på paketet och hennes svansar! Danssvansen etc. Skoj!! Var kan man få tag i denna skiva?

Anna

 
Ingen bild

Johan S

25 mars 2009 06:52

Jag har ett mkt bra ex av skivan "Hallå trollmor". Problemet är bara att jag kastade min "grammofon" för ca 1 månad sedan. Ska se om jag kan få till en inspelning via en kamrat. Bolaget som gjorde skivan hette TELESTAR (Gramofon AB Electra) och året var 1974.

 
Ingen bild

Cibai

16 november 2009 16:53

Hej alla Olga fans.
Hoppas att Peter eller Birgitta tittar på denna sida.
Jag och min syster lyssnade dagligen på denna underbara skiva. Saknar även jag den jätte mycket. Har sökt med ljus och lykta, men kan inte för mitt liv hitta ett ex. (Våran skiva låg i solen en stund och sen var det kört.)
Ska prova ringa Flack eller Götestam. Kanske de kan hjälpa oss.
OM någon hittar ett ex och kanske kan kopiera över det till cd skivor är jag jätte intresserad. Har en vän som är jätte duktig på att kopiera från LP till CD om du/ni behöver hjälp. Han tar dessutom bort ev. brus.
Bra gjort Tony Janson.
Cicci!!!!

 
Moltas matte

Moltas" title="http://blogspot.com]Moltas" target="_blank">blogspot.com]Moltas matte

22 november 2009 19:25

Åh, jösses, äntligen en träff på Trollmor Olga, "Trollga kallad" som hon sa. Jag och syrran älskar detta fenomen. Kan den också utantill bitvis. Har till och med sjungit "Dan före dan ska vi klä våran gran..." för sonen när han var yngre.

Vi är ganska säkra på att vi har en LP-skiva kvar, i mammas källare. Kan inte garantera kvaliteten, men att få hjälp att föra över den till CD-skrivor till alla oss fans skulle vara mer än underbart! Jag vet dock att syrran har spelat över skivan till kasettband också. Cicci, kan du skriva en kommentar i vår blogg så vi kan få kontakt så ska det kanske gå att ordna???

http://moltasthedog. blogspot.com

 
Ingen bild

Malin

23 november 2009 21:57

Hallå!!
Jag har lp-skivan hos mina föräldrar!! Gud vad kul att fler än jag känner till trolga!! Jag trodde jag var den enda.

Cissi! Kontata mig på malin.zzz@hotmail.com så kanske jag kan skicka skivan till dig om du bränner den till cd?

Kanske man kan få lyssna på ett avsnitt ända fram till jul om man har tur =) =) =)

 
Ingen bild

Rebecka

16 december 2009 19:19

Hejsan.. Vet att det är 1 år sedan denna tråden var aktiv.. Men har någon fått tag i denna underbara skiva jag skulle gärna vilja ha den .. Mailto kar@varberg.se

 
Ingen bild

Rebecka

16 december 2009 19:36

Oops blev fel mail... Jag är intresserad av att köpa skivan såå snälla är det ngn som har en cd kopia. vill jag gärna köpa den ..... helst innan julafton,.. Mail becksen@msn.com

 
Ingen bild

samme

1 januari 2010 17:49

Om någon lyckats digitalisera skivan skulle jag oxå gärna vilja ha ett ex. Hör av er till samme@brevet.nu

 
Ingen bild

Anna

19 januari 2010 18:57

Åh, jag blir så nostalgisk när jag hör talas om Trollga :) För 10 år sedan hade vi inbrott hos oss och de stal alla LP skivor inklusive "Hallå Trollmor" om någon kan ordna så att man än en gång får lyssna till dessa underbara spår så vore jag evigt tacksam. Man blir ju så glad av att lyssna på rockentroll :) Samma sak för mig, det är typ ingen som hört denna underbara skiva!
Hux Flux tebaks
mail:annle132@hotmail.com

 
Ingen bild

joel

20 januari 2010 18:53

hej.
jag har hallå trollmor och julkalendern. jag älskar trolga (ps. jag är 17 år.) vi hitta den i lp skåpet för ett par år sen och skivorna är i perfekt skick. (pappa spelade dom inte så mycket.) om jag fick hjälp så kan jag säkert kopiera dom.

j.j.e.andersson@hotmail.com

 
Ingen bild

Cibai

11 februari 2010 16:36

Hej igen alla Trollga fans.
Joel. Jag tror du har räddat oss.
Har mailat till dig.
Om Joel går med på att jag får låna skivorna så lovar jag att bränna ner till alla som vill ha.
Och tack till Malin som även hon har en skiva att låna ut.
Tack Moltas matte! Tyvärr går det inte att blogga er. Men vi får lita på Joel!!!

Cicci

 
Ingen bild

cibai

11 februari 2010 23:16

Men, har vi inte glömt bort Tony Johansson!
Han som började detta sökande.
Var är du nu Tony???
Fortfarande i "det gröna"
Har du hittat något om "mossan i håret"!
Nu har vi startat en insider via mail. Det är fortfarande Joel vi väntar på. Rebecka och Samme väntar med.
Ja! Jag skall försöka få tag i Flack och Götestam.
Det är inte lätt kan jag tala om. Men fick tag i Sickan Karlsson vid ett tillfälle. Om nu ni unga vet vem denna underbara dam är. Vet ej förtillfället om hon lever. Min mor var såååå förtjust i henne. Så därför tänker jag. Kan jag få tag i henne går det väl att få tag i Peter eller Birgitta!
Ciao för denna gång.
Cicci

 
Ingen bild

Freddie

24 april 2010 15:12

Hur gick det med digitaliseringen?

Hör gärna ev er till Freddie@fringie.com

 
Ingen bild

Camilla

27 maj 2010 21:18

Ser att det finns fler som har vuxit upp med tollmor och inte kan släppa henne. Har nu själv två barn och skulle såååå gärna vilja intoducera Trollga i deras liv. Finns det ngn där ute som kan hjälpa mig? Hör av er till tomilla@telia,com

 
Ingen bild

Jeanette

28 augusti 2010 15:35

Vet inte hur det gick för er andra. Jag mailade Joel sisådär 10 gånger, men det blev inget av det.
Till min stora lycka har jag hittat min gamla lp.
Det är ett och annat hack, och herregud vad mycket brus det är jämfört med dagens möjligheter.
Men - Jag har fått tag iden! Tjohooo!

 
Ingen bild

Gunilla

31 oktober 2010 21:50

Hej! Har just vart hos mina föräldrar och hittat min gamla trollgakassett. Sliten och delvis överspelad. Spelade den ändå för make och barn i bilen, alla diggade och jag kan varje ord, precis som ni andra, trots att jag inte hört den på trettio år. Kan någon ordna en inspelning köper jag den gärna!!!

 
Ingen bild

Gunilla

31 oktober 2010 21:53

Mejla mig på gunilla.leffler&spray.se om ni kan ordna den! (& ska förstås ersättas med @ i adressen).

 
Ingen bild

Kicki Göransson

10 november 2010 15:12

Snälla!!! Finns det nån som har skivan och kan bränna till mej och mina barn??? Betalar naturligtvis!

Mvh Kicki

 
Ingen bild

Rebecka

4 december 2010 10:17

Ca 1 år sedan jag va inne här.. å nu när julen står för dörren har jag börjat längta efer trollmor olga skivan igen.. skulle vara såå kul att ge denna skiva till mina syskon i julklapp (Vi lyssnade på detta när vi var små).. Hur har det gått med skivan har någon lyckats få ner den på cd ännu ?? Hör av er i så fall.. mattant@telia.com

 
Ingen bild

Rebecka

11 december 2010 10:04

Såg och lyssna på den ... härligt men det måste varit trollgas julkalender vi lyssna på mest.. massa uttryck och sånger jag har i minnet som inte fanns med på Hallå trollmor skivan .. Jag hoppas Trollgas julkalender snart finns att hämta !!! Nån som har den ?? SNÄLLA SNÄLLA..

 
Ingen bild

Gottegrisen

18 januari 2011 22:04

Hej!Jag hade oxå denna lp när jag var liten men den försvann antingen med någon av dom äldre syskonen när dom flytta hemifrån eller när vi flyttade till ett annat hus.. Jag och mina små systrar har oxå letat efter den och skulle oxå bli helt överlyckliga om någon kunde fixa en cd med den underbara trollmor Olga.. hör gärna av dig om du har den. Jag betalar naturligtvis..
gottegrisensmycken@hotmail.com

 
Ingen bild

linda

23 februari 2011 11:39

Ha ha jag har den lp skivan med... synd att den inte verkar gå o få tag i på dvd.
Minns låten ' jag är så glad för min svans som jag har fått utav dig.. ha ha underbar skiva..

 
Ingen bild

jennywettergren@hotmail.com

11 maj 2012 20:16

jag har skivan på cd i orginal !

Lite imponerande va :-)

Och jag minns det stora bröllopet, ja alltså när man kastade bröd på folk som gift sig !

 
Ingen bild

Creo

19 september 2013 16:56

http://thepiratebay.sx/torrent/7832379/Hall_aring__Trollmor__och_Trollgas_Adventskalender

 
Ingen bild

Sandra

16 november 2013 23:59

VARNING!! Använd inte länken från "Creo" den innehåller en programvara som heter Ividi och som är ett så kallat PUP-program (Potentially Unwanted Program) som kapar din browser och styr in dig på oönskade sidor oftast med "vuxeninnehåll". Installationsfilerna lägger sig på gömda ställen i datorn och är svår att hitta utan ett Cleaning-program. Tråkigt med oseriösa som länkar till sådant här skräp! Även jag är ett "Trollga"-fan men jag får väl försöka hitta de gamla inspelningarna någon annanstans. Ingen av de övriga länkarna var aktiva tyvärr.

 
Ingen bild

Markus

22 juli 2014 18:34

Jag har ett gammalt kassetband med trollmor. "Jag har tre barn som heter anton. Pingst anton jul anton och bertil". Haha😍

 
Ingen bild

Malin

17 november 2015 23:52

Hallå! Jag lyssnade på min LP och den hackar så mycket så den går inte att digitalisera :(
Åh finns det NÅGON som har lyckats få tag i trollmor olgas adventskalender? Maila mig snälla i så fall! Malin.zzz@hotmail.com

 
Ingen bild

Viktoria

2 februari 2016 10:04

Även jag är ett Trollmor Olga-fan. Först för några år sedan insåg jag att den fanns som adventskalender. Den har jag aldrig hört. Däremot la jag för ett antal år sedan ner mycket jobb på att få tag i ett nytt ex av skivan eftersom min var repig. Var till och med i kontakt med Peter Flack själv som uppgav att han inte hade skivan. Jag lyckades efter några år och har nu digitaliserat den. Mina tre barn, idag 29, 23 och 12 år har alla älskat den lika mycket som jag och den dag det kommer nya kottar kommer Trollmors rock åter ljuda i mitt hem!

 
Ingen bild

Maria

11 december 2016 17:46

Älskar den!! Önskar mina barn fick höra den. Är det någon som kan fixa ner den på mp3 eller dyl?

Har någon den så maila mig på: marialehto007@gmail.com

 
Ingen bild

Maria Garbergs

13 december 2016 21:22

Viktoria! Som skrivit här Tisdag 2 feb i år. 10:04. Går ditt exemplar att kopiera? Om så är fallet så vore jag evigt tacksam om jag kan få ett ex givetvis mot ersättning. Vänligen Maria

 
Ingen bild

Cicci

19 december 2016 17:20

Hej alla. Ser att det är många som gillar Trollmor Olga. Jag har lagt upp det på youtube nu. Inte världens bästa ljud, men bättre än inget. Sök på Arne Bengtman så ska det komma upp. Jag är inte så duktig på sånt så jag har inte fått nån riktig ordning på det än.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards