Direktlänk till inlägg 13 september 2008

Slopa utträdeskravet - del 6

Av Tony Johansson - 13 september 2008 23:16

Gå in på kampanjsidan och läs mer om varför vi bör stanna kvar i EU

- - - - - -

Världen omkring oss förändras. Vi lever alltmer i ett regionernas Europa. Tydligast ur ett svenskt perspektiv blir det förstås vid Öresund, där Skåne och Kaupmannahöfns- området alltmer växer samman. 20.000 pendlar över sundet var dag för att ta sig till arbetet i grannlandet. I förlängningen ser vi hur Götalandsbanan och Europakorridoren på några timmar kan föra oss till kontinenten på ett smart och miljövänligt sätt. Om 30 år kanske vi bor i Borås och arbetar i Hamburg, och på vår väg passerar vi Danmark.


En förutsättning är förstås att vi bygger en enhetlig transportinfrastruktur. I dag åker bara en bråkdel av människor och gods över Europas nationsgränser med tåg. Detta då vi har nästan lika många olika drifts- och spårvarianter, trafikeringsregler och bokningssystem, som vi har länder. Jag tror på att EU kan bistå med den samordnande funktion som krävs, för att framtida nationella investeringar också ska ske med tanke på att knyta samman oss på ett klimatsmart, tekniksmart och resurssmatt sätt.


EU är ingalunda en ultimat lösning. Mycket är dåligt, faktiskt mer än vad som är bra. Men jag tror på att en grön kraft i EU kan påverka mer än en grön kraft utanför EU.  Därför är det ohållbart att vilja att Sverige ska gå ur EU.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se