Alla inlägg under augusti 2008

Av Tony Johansson - 19 augusti 2008 21:16

Efter Stefan Holms medaljmiss i Peking minskade chanserna rejält för att Sverige ska lyckas vinna hem någon guldmedalj. Holm gjorde en godkänd insats, fyra i ett OS är inget dåligt resultat. Och visst, det finns ännu medaljchanser i segling, och kanske Carolina Klüft eller Anna Söderberg lyckas uträtta stordåd, men det börjar osa fiasko om den svenska OS- satsningen. I nuläget är Sverige rejält förbisprungna av våra nordiska grannländer i medaljligan, bara lilla Island ligger efter oss.


Det stora bottennappet hittills har varit simningen, en idrott där Sverige ska kamma hem medaljer. I år var några ynka sistaplatser i finalerna allt som uppnåddes, och glädjeämnena var få. Till skillnad mot i Stefan Holms fall, så är simmarnas insatser (med några få lysande undantag) inte godkända.


Det har varit ett OS med tvivelaktiga utslagningar (Ara i brottning och Linus i höjdhopp), otur (Sanna i 100m häck, fotbollslandslagets lottning och Tessan i 50m simning), skador (Christian O i tresteg) men också underprestation när det väl gällde (segling, ridning, simning) och allmänt missmod, verkar det som.


Visst, det finns som vanligt grenar där svenskarna presterat bättre än förväntat. I såväl cykling, tennis, skytte, simhopp och handboll har de svenska OS- deltagarna presterat bättre än man kunde förvänta sig. Det är också i två av dessa grenar som de tre kvarvarande medaljerna (efter att IOK fråntog Ara sitt brons) hämtades hem.


Ur svensk synpunkt verkar OS bara bli succé på ett vis - SVT:s sändningar har hållt en jämn och hög kvalitét från första start. Kommentators- ess som Jacob Hård, Björn Fagerlind, Staffan Lindeborg, Roger Blomqvist, Jonas Karlsson och inte minst programledarna Marie Lehman och André Pops, har skött det riktigt snyggt. Och expertkommentatorerna har varit både duktiga och roliga att lyssna på. Snyggt skött, SVT.

Av Tony Johansson - 17 augusti 2008 18:13

Johan har utmanat mig. Här kommer svaren:


Regler:
Posta reglerna först.
Svara på alla frågor.
Skicka vidare utmaningen till sex andra bloggare.
När du postat dina svar, berätta för den som utmanade dig.


Fem saker som finns på din Att-göra-lista (idag).
1. Gå och köpa tvättmedel
2. Tvätta
3. Läsa handlingar så jag kan stötta Losmanskan som ska till Tallin
4. Skriva kommentarer kring Losmanskans handlingar

5. Ringa modren


Vad gjorde du för tio år sedan?

Stod och skruvade ihop en vingmutterskonstruerad valstuga tillsammans med Pär S på Stora Torget i Borås. Hade tagit sen semester (som vanligt), och kampanjade som bäst inför september månads val, tillsammans med Ellie och Tobias som toppade riksdagslistan, och Britta som tillsammans med mig var toppkandidatpå regionlistan. Någonstans mitt i alltsammans passade jag på att fylla 23 år också. Kalaset hölls i sommarstugan, där det bjöds på grillat och hemgjord tårta.

Ställen du bott på?

Borås kommun, Bollebygds kommun, Melleruds kommun.


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Ge bort en femtedel i varsin portion till Individuell Människohjälp, Radiohjälpen och Röda korset.

2. Investera en femtedel till projekt för en grön omställning av livsmedelsproduktionen, förmodligen genom stöd till lokala entreprenörer.

3. Investera i och starta upp en ny varuhuskedja med huvudkontor och första varuhusetablering i Borås. Kedjan ska ha ekologisk/solidarisk inriktning och måttliga avkastningsmål. Som chefsekonom för varuhuskedjan rekryterar jag Bo- Lennart.

4. Starta en mindre förlagsverksamhet för nya, innovativa författare, fotografer och bildkonstnärer att ge ut sina alster vid.

5. Se till så att den närmsta släktens finanser tryggas, och bjuda allesammans på en årlig tågchartersemster till medelhavet.


Jag utmanar Madeleine Johansson, Jane Johansson, Peter Källqvist, Göran LarssonTom Andersson och Linnea Haglund att svara på frågorna.




Av Tony Johansson - 17 augusti 2008 17:56

Efter en mer än passande lång paus föll andan på i dag. En skön cykeltur ner till Hjortens Udde lockade. Så i stället för att följa Kallurs, Holms och Thörnblads kvalfyllda insatser i OS, så tog jag och trampade iväg. Och även om den senaste veckan tett sig mer än lovligt höstlik, så finns det ännu flera vibbar kvar från sommaren. Än smeker vinden mot kinden när man cyklar, och det går helt okej att trampa kring med kortbyxor...


fyren vid hjortens udde


Bilden föreställer fyren vid Hjortens Udde, i något av vad som kan sägas vara Dalslands ostligaste utpost i Vänern. Tvärs över sjön, bara några mil bort, tar Hindens steniga och halvmilslånga revformation vid.


På den här bloggen har pausen blivit längre än vad jag först tänkte. Så blev också semestern den längsta jag haft någonsin, fem härliga veckor nästan mitt på sommaren. Under de tio år jag arbetade på ICA var det nu, mitt i augusti, som semestern började, om man alls unnade sig någon. Och sedan jag blev politisk sekreterare för några år sedan, har jag inte kunnat koppla av riktigt på sommaren, eftersom jag varit själv. Nu, med Lise som kollega, är vi fler som kunnat dela på sysslorna och jourerna i Vänersborg, och då fanns plötsligt tid för fullständig ledighet. Om jag ska vara ärlig, så är detta den mest lediga sommar jag haft sedan 1987, året innan före första sommarjobbet. Satiken, vad skönt!!!


Därför blir det nog ingen smäktande inledning med dagliga inlägg på bloggen, nu när höstterminen drar igång, utan en mjuk övergång från lediga anekdoter till dagliga rapporter. Men i läsare - hav tålamod - snart är det nog full rulle igen...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards