Alla inlägg under juni 2008

Av Tony Johansson - 8 juni 2008 22:21

Måndag och tisdag samlas så Regionfullmäktige i Västra Götaland till budgetmöte, för att avgöra vilket/vilkas budgetförslag som ska gå igenom.


Du kan själv följa debatten via webb- tv, eller läsa de olika partiernas förslag.


* * * 


Hade budgetmötet skett

i form av ett 100- meters häcklopp,

så hade uppställningen sett ut som följer:


* * *


Bana 1: Sjukvårdspartiets budgetförslag

Som nykomling i gemet har partiet ändå genom sitt förslag visat tydligt att fokus ligger på att komma över sjukhushindren. Dock känns partiet som en tämligen osäker bricka för regionutvecklingsbockarna, för att inte tala om miljöpuckeln på slutet, som partiet tydligen helt förbisett i planeringen.

Tips: En hedervärd 5:e plats, vilket i så fall vore rekord för detta parti.


Bana 2: Moderaternas budgetförslag

Åldern börjar ta ut sin rätt, och även om uppladdningen sett lovande ut är frågan om inte orken tryter vid de sista häckarna. Även Moderaterna verkar ha förbisett miljöpuckeln på slutet, möjligen förlitar man sig på att de övriga partiernas förslag springer före och visar vägen över hindret.

Tips: Erfarenheten säger att en 2:a plats inte är omöjlig om inte krafterna sinat alldeles.


Bana 3: Miljöpartiets budgetförslag

En rapp andraårs- senior som börjat finna storformen. Till skillnad från övriga, som löper med 10:45- häckar, har partiet kaxigt lagt sig på 10:95. Partiförslaget klarar med bravur såväl sjukvårdshinder, regionutvecklingsbockar och miljöpucklar, för att inte tala om kollektivtrafiksribban som säkert ligger kvar efter att Miljöpartiet gjort sin rusning. Risken är dock att förslaget tappar fart på upploppet, då de siktar såpass mycket högre än de övriga.

Tips: En frisk satsning från en med framtiden för sig. Men på tisdag blir det nog en plats strax utanför pallen, förmodligen 4:e plats.


Bana 4: (s)(c)(fp): s budgetförslag

Den regerande mästaren har givetvis ett psykologiskt övertag i tävlingen. Rutinen väger in, även om hindren under kvalhit och semiefinal darrat betänkligt. Möjligtvis kan man säga att rutinen blivit alltför dominerande, och att både passionen och spänningen hos den tävlande försvunnit de senaste åren.

Tips: Med rutin kan man komma långt. Grundtipset ger därför en ny seger åt dessa partiers förslag.


Bana 5: Kristdemokraternas budgetförslag

Här har vi en intressant uppstickare, som för några år sedan kändes hopplöst efter. Med förslaget visas ändå en nytänding upp, även om det som vanligt ser skakigt ut främst över regionutvecklingsbocken. Men med lite flyt kan det räcka till en pallplats.

Tips: En plats på pallen, förmodligen 3:e plats.


Bana 6: Vänsterpartiets budgetförslag

Längst ut på vänsterflanken springer det forna kommunistpartiets förslag i ett lopp för sig. Dopningsrykten har florerat, och även om förslaget makligt kravlar sig över de flesta hindren, så framstår ändå resultatet som tvivelaktigt, eftersom förslaget löper på ett helt annat underlag än övriga partier.

Tips: Övriga partier vill ha dem diskade, men det lär förmodligen inte ske. Det blir dock ingen pallplats den här gången...

Av Tony Johansson - 8 juni 2008 22:16

I dag besökte vi Liseberg, och fick många anledningar att glädjas. Dels åt att undertecknad blev blötast i både Flumeride och i Kållerado, men framförallt åt att där knappt fanns några köer. På bilden synes Jane och Peter, ivrigt väntandes att skjutas upp i det blå i "Uppskjutet".

Jane till vänster, Peter till höger

Av Tony Johansson - 7 juni 2008 02:06

Planeringen fram till semestern:

Måndag 2/6 - Beredningsmöte inför RS 17/6

Tisdag 3/6 - Möte med Birgitta L om riksarbetsgrupp om hälso- och sjukvård

Onsdag 4/6 - Göteborg, Möte med Styrgrupp för primärvård

Torsdag 5/6 - Jobba förmiddag, sösteradoterns studentkalas

Fredag 6/6 - Sol, bad och ledighet i Mellerud

Lördag 7/6 - Jobbar i Vänersborg kl 11-15, Mellerud em, tvättar

Söndag 8/6 - Liseberg med Jane och Peter

Måndag 9/6 - Regionfullmäktige budgetmöte Vänersborg

Tisdag 10/6 - Regionfullmäktige budgetmöte Vänersborg

Onsdag 11/6 - Fm Stockholm MILK- möte, em Borås (möte Swedbank)

Torsdag 12/6 - Vänersborg

Fredag 13/6 - Jobbar i Vänersborg

Lördag 14/6 - Stockholm, ev möte

Söndag 15/6 - Mellerud, ledig (?)

Måndag 16/6 - Jobbar i Vänersborg

Tisdag 17/6 - Regionstyrelsemöte Vänersborg

Onsdag 18/6 - Vänersborg, möte med HSU

Torsdag 19/6 - Jobbar i Vänersborg

Fredag 20/6 - Semesterstart

Av Tony Johansson - 7 juni 2008 00:39

På grund av vädret, så tar jag ledigt från bloggandet i helgen. Håll till godo med detta lilla inslag med sommartema, detta musikaliska inslag eller detta lite vintrigare inslag, så länge...

Av Tony Johansson - 7 juni 2008 00:06

Min mor fick en ny kamera för någon månad sedan. En bra kamera, förmodligen, en som både kan filma och ta kort. Digitalt förstås. Kameran var som sagt förmodligen suverän. Instruktionsboken var det inte...


Det är ganska faschinerande att få en 600 sidor tjock instruktionsbok med alla möjliga språk, men där översättningen är så taffligt gjord att både den svenska och engelska varianten är obegriplig. Dessutom är skriften gjord i 4 punkter, tryckt i mörkgrått på ljusgrå bakgrund. Som gjort för att min översynta 62- åriga mor inte ska kunna tyda något som helst av substans i instruktionsboken.


När vi var i Stockholm sist, hade hon dock fått den att fungera. Nu ska hon bara lära sig grundläggande fotograf- teknik, såsom att fota något, inte nödvändigtvis innebär att foten måste synas i bild. I bakgrunden skymtar Kina Slott...


Modrens fot och Kina Slott...

Av Tony Johansson - 6 juni 2008 23:55

I torsdags, den 5 juni, tog Aminne Mönis, alias Jane, studenten. En stolt morbror grattar och hoppas att de tre åren på MPB05 blir till nytta för systerdottern, som nu tänkt plugga vidare vid Högskolan i Borås.

Janes student

Av Tony Johansson - 6 juni 2008 23:37

Heiti skriver ett bra inlägg om att vi måste stå upp och ryta emot det tilltänkta lagförslag som kommer hota integriteten i samhället. Rekommenderas...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards