Alla inlägg under juni 2008

Av Tony Johansson - 17 juni 2008 14:09

Bilden, som är hämtad från Miljöpartiets intranät Gittan, visar på att nästan hälften av (mp):s väljare i dag är i huvudsak positiva till EU- medlemskapet. Läge att slopa utträdeskravet, någon?


EUsympati

Av Tony Johansson - 17 juni 2008 00:56

Sol och bad har lockat människan i alla tider. Modet däremot, har skiftat. Titta och njut på dessa härliga sommarbilder från Kullen, inspelade för 99 år sedan, sommaren 1909.

Av Tony Johansson - 17 juni 2008 00:44

Om jag inte räknat fel, kommer (mp) med 9 olika skrivningar inför tisdagens Regionstyrelsemöte i Västra Götaland. I bland kan man undra varför de möten som avslutar "terminen" för politikerna i regionen alltid är de med de absolut mest gedigna dagordningarna. Är det måhända någon som hoppas på att oppositionspartierna inte ska vara tillräckligt alerta såhär på sluttampen. Tji fick dem, (mp) kommer som sagt med hela 9 skrivningar i morgon.


På onsdag är det sista Hälso- och sjukvårdsutskottet före semestrarna, och på torsdag säsongens sista Personalutskott. Sedan hägrar semester för mindel. Med sol, bad och en snabb visit till Island. Denna gång flyger jag från Gardermoen utanför Oslo. Det blir första gången för min del. Ska bli intressant. Egentligen avskyr jag att flyga. Gillar hellre att åka tåg. Men det är liksom svårt att resa med tåg till Island...


Nåväl. Nu är det dags att gå och knyta sig. I morgon bitti väntar Regionstyrelsemöte, följt av sillalunch med jordgubbsdessert tillsammans med alla sommarivrande politiker och tjänstemän. Förmodligen lär det regna. Men känslan av sommar, den finns där ändå, och spritter i oss alla. Skönt...

Av Tony Johansson - 17 juni 2008 00:33

Listan på internationella kritiker kring den beryktade planerade FRA- lagen blir längre och längre. Samtidigt står försvarsminister Sten Tolgfors och far med osanningar i dagens Aktuellt.


Pinsamt är ordet för det som regeringen Reinfeldt just nu håller på att genomföra. Sverige förlöjligas, och placeras genom lagstiftningen in i samma fack som Vitryssland, Kina, Burma och Nordkorea när det gäller denna inskränkande och ur ett civilrättsligt perspektiv rentav kränkande lagstiftning. Jag hoppas innerligt att Federley, Ohlsson m.fl från de kritiska leden inom den styrande alliansen tar sig modet att tillsammans med (mp), (v) och (s) stoppa detta pinsamma lagförslag.

Av Tony Johansson - 15 juni 2008 23:21

Läste just på DN.SE att jazzmusikern Esbjörn Svensson omkommit i en dykolycka. En stor sorg för hans närmaste, men också för oss som kommit att uppskatta den nydaning han och trion inneburit för jazzmusiken. En internationellt erkänd artist har gått ur tiden, på ett tragiskt sätt. Vi är många som sörjer.

Av Tony Johansson - 15 juni 2008 23:09

Under kvällen har jag tåtat färdigt på den lilla låt jag tänkte fixa ihop som tävlingsbidrag till nästa års Melodifestival. Det uppstod lite problem på vägen, så nu sitter jag med hela sex stycken, tre seriösa och tre lite mer lustbetonade. Är du intresserad av att sjunga in en demo? Mejla mig på tony.johansson@mp.se så får vi se om rösten din passar mina små tävlingsbidrag. Jane, du anmälde ditt intresse sist, men jag har förlorat din mejl. Så mejla mig, så fixar jag över en av låtarna till dig.


Allt är förstås väldigt hemligt i såna här sammanhang, men jag kan avslöja att en handlar om ögon, två om närhet, en om gitarrer, en om ett café och den sista om en tjejtjusare. Två ballader, en rökigt jazzig låt, en countrypop, en 60- talspop, och en tango. Men nu är det dags att börja planera vidare för den kommande veckans möten med Regionstyrelsen i stället...

Av Tony Johansson - 15 juni 2008 13:41

Har varit på Hultsfredsfestivalen tre gånger i mitt liv, även om det runnit mycket vatten under broarna sedan dess. De första två gångerna tillbringades sömnen i tält, men den sista gången hade jag förmånen att få bo hos Maja Nyblom på Palace Hotell. Krutgumman Maja var förmodligen i 80-85- årsåldern när det begav sig, och hon gjorde allting själv. I kväll rekommenderar jag varmt att ni tar er tid att titta på den då 94- åriga Maja, när hon putsar fönster, ordnar frukost, tvättar och annat, på sitt eget hotell. Sista sommaren med Hultsfred och sin lilla favoritgäst, innan Maja stilla somnade in.


Så titta på SVT2 i dag kl 20.00, jag lovar att ni kommer falla pladask för Maja Nyblom och hennes hotell, där i de djupa smålandsskogarna.

Av Tony Johansson - 15 juni 2008 12:51

Återigen har Sveriges Television, genom en taskig personalpolitik, förlorat en av sina duktiga profiler. Den här gången är det den mångårige Rapport- reporten Elisabeth Höglund som sagt upp sig. Anledningen ska vara att hon nekats att göra ett eget TV- program.


Själv skrev jag i samband med att KG Bergström fick sin egen talkshow, att nu borde det snart även vara de slipade kvinnornas tur, såsom Elisabeth Höglund eller Karin Andersson. Egentligen gillar jag inte att ge mig in i SVT:s personalpolitik. Men till syvende och sist är det ju vi tittare det går ut över, när cheferna på public service- TV inte tar hand om sina duktiga förmågor.


Hoppas att något annat TV- bolag bättre förstår att använda sig av Höglunds kompetens och erfarenhet.

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards