Alla inlägg under juni 2008

Av Tony Johansson - 27 juni 2008 19:10

Har köpt mig en ny spinnrulle, och naturligtvis rusade jag ner till sjön när jag kom hem, för att pröva fiskelyckan. Den var god! En gös, två abborrar och en liten gäddusling. På bara en dryg timma. Dessutom en skön och lättskött rulle och en av farfars gamla hemgjorda spinnare. Kan det bli bättre?


Svar: Nej!

Av Tony Johansson - 27 juni 2008 18:11


Robert Mugabe, en despot som gjort det till sitt signum att skylla ifrån sig


Den 84- årige presidenten Robert Mugabe lär vinna dagens presidentval i Zimbabwe. Genom statligt tvång genomför han nu en valomgång där väljarna är gisslan av sin despotiska ledare och hans parti (Zanu-PF). Samtidigt rapporterar DN att ambassaderna avvisar människor på flykt från despotens alltmer terrorlika välde. Det är beklämmande att formalia stänger ute människor på flykt.


Zimbawe, som en gång var ett av den afrikanska kontinentens mer välmående länder har under de sista 10 - 12 åren blivit ett skräckvälde som hårt prövat sina invånare. En inflation på över 100.000 % per år, med prishöjningar flera gånger om dagen i butikerna, som dessutom allt som oftast gapar tomma. Och med en diktator som en gång i tiden var hela folkets (och många utomståendes) hjälte, men som på 15 år slagit sönder det han under de första 10 åren bidrog till att bygga upp...


Jag minns själv hur Zimbabwe, en gång i tiden, borgade för en bra kvalitét, när jag som 20- åring jobbade som fruktansvarig i en livsmedelsbutik i Sandared. När den Europeiska säsongen av citrusfrukter var definitivt slut, någon gång i april, så började man räkna dagarna till de delikata frukterna från Zimbabwe skulle göra entré i beställningslistorna. Men det är snart 10 år sedan nu, som alla former av import från det landet, upphörde (och därmed försämrades kvalitén över de citrusfrukter som säljs under sommaren, innan Spanska och Marockanska frukter åter är mogna, i slutet av september, avsevärt).



Tyvärr är världssamfundet inte lika intresserade av ett land som producerar apelsiner som för dem som producerar olja, så jag fruktar att oppositionspartiet MDC:s vädjan om internationell hjälp inte kommer besvaras. Det man får hoppas på är väl att Mugabes tämligen höga ålder snart tar ut sin rätt. Utan sin despot till ledare lär ZANU-PF:s terrorvälde falla ihop som ett korthus. Så tiden talar för en positiv utveckling, trots allt...

Av Tony Johansson - 27 juni 2008 16:42

Några veckor efter Irlands tydliga NEJ till Lissabonfördraget börjar nu en del andra medlemsländer i EU tveka. Det gäller såväl Tjeckien, där alltid like frispråkige presidenten Vaclav Klaus menar att fördraget är dött, som Österrike, där förbundskansler Alfred Gusenbauer manar till folkomröstning, eftersom som "många människor tycker att EU är mer intresserat av att diskutera sitt eget hus, än att ta tag i de stora problemen för framtiden."


Det ni!


Ord och inga visor från två modiga politiker. Från den svenska regeringen står man dock som alltid beredda att underteckna allt, bara man får vara med och leka...

Av Tony Johansson - 25 juni 2008 20:27

Inte för att jag vill klaga. Har fiskat och cyklat och haft det skönt i solskenet. Men hu vad det är kallt. 11 grader längs den kilometervida stranden vid Vita Sandars camping i Mellerud. Brr. Jag blir blåfrusen bara jag tänker på det. Från och med nästa vecka får det gärna bli lite mer högtrycksbetonat väder...

Av Tony Johansson - 25 juni 2008 15:24

Sedan i måndags har jag semester. Första dagen var bara en lugn och skön dag, en dag att sova ut på. I går tog jag en skön cykeltur ut på bygden. Och i dag har jag tillbringat förmiddagen ute vid Vänerns vackra hällar, och kastat lite grann. Fick bara två abborrar, några hugg och en tallruske, men det var ändå lugnt och skönt på något vis.


Men nu börjar jag känna mig otålig. Det händer ju så mycket i debatten, att man vill engagera sig mer politiskt, även om man inte ska. Som tur är, så blir det ett snedtramp till Borås i morgon, där undertecknad, tillsammans med Johan och Heiti ska gå ut på stan och kampanja en sväng. Ska bli riktigt kul att träffa pajkarna från vad som kanske inte kan sägas vara Västra Götalands huvudstad, men i vart fall Västra Götalands hjärta.


Borås - here I come!


Fotnot: Västra Götalands huvudstad heter Vänersborg.

Av Tony Johansson - 25 juni 2008 15:18

I och med planprogrammet för Krokshallsområdet i Borås hotas anrika restaurang Trädgår'n av rivning. Trädgår'n har stor betydelse för ett positivt stadsliv i Borås, då den sedan länge är en unik kulturarena och scen , inte minst för alternativ musik. Skriv på namninsamlingen, du också!

Av Tony Johansson - 24 juni 2008 19:47

Förr - en rad glada gamla gummor som bjöd på kaffe.

Idag - en arg kommunikationschef skäller på bloggare.


Vad har hänt med Centerpartiet egentligen?


Dagens Nyheter avslöjar att Centerpartiets kommunikationschef skäller ut bloggare för deras kritik mot partiet i FRA- frågan. Inte nog med att de just instiftat en lag värdig en despot som Mugagbe, som åsidosätter flera medborgerliga fri- och rättigheter, nu går dessutom partiets kommunikationschef till hårda angrepp och hotar journalister.


Jag minns en tid när Centerpartisterna mestadels bestod av äldre damer som hade trevligt tillsammans, där de stod och pläderade för ett mer decentraliserat samhälle. Centern av i dag verkar mera vilja arbeta för ett centralbyråkratiskt övervakningssamhälle, där partistrategerna hotar bloggare och fristående journalister när sanningen blir för obekväm. Centerpartiet, som det var en gång, det finns inte längre...

Av Tony Johansson - 24 juni 2008 19:38

Så har då Mona Sahlin som sista partiföreträdare bland de rödgröna partierna deklarerat att även (s) kommer arbeta för att FRA- lagstiftningen rivs upp vid en rödgrön seger i valet 2010. Så nu veten i alla som är motståndare till denna lag, vilka tre partier som finns att välja bland år 2010 - (mp), (v) eller (s).


Det finns sålunda ett tydligt frihetligt alternativ till alliansens centralbyråkratiska övervakningspolitik.

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards