Direktlänk till inlägg 14 juni 2008

Mellerud 9:e sämsta kommunen i landet...

Av Tony Johansson - 14 juni 2008 06:49

Enligt tidningen Fokus årliga ranking av kommunerna kommer Mellerud på 282:a plats. Jippie, vi stiger i ranking från 286:e plats, och har nu häng på Lilla Edet (281:a) i kampen om att slippa jumboplacering bland västsveriges kommuner. Hög skatt, låga inkomster, höga skilsmässotal och dålig personaltäthet i offentlig service är främsta anledningarna till Melleruds placering. Vi har visserligen jäkligt många soltimmar per år, men det ingick tyvärr inte i sammanställningen...

 
ANNONS
 
Syster

Syster

14 juni 2008 10:16

Bollebygd kom på 26 plats.
Företagsklimatet är bra;) Utgifter kultur..? dåligt, låga siffror på både sjukskrivningar och socialbidrag.http://maddisan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tony

14 juni 2008 18:56

Verkar som dom glömt att räkna in kollektivtrafiken i jämförelsen. Här har vi ju blomman för de glesbefolkade områdena. I Bollebygd har ni - hmm, ja, vad har ni egentligen???

 
Ingen bild

Bollebygdare

14 juni 2008 19:24

Bollebygd är en vacker kommun men:
yngre personer flyttar på grund av brist på billiga bostäder, kvar blir äldre invånare med fet plånbok, stora bilar, körkort och de ställer inga krav på utbyggnad av kollektivtrafik eller billiga bostäder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se