Direktlänk till inlägg 14 juni 2008

Storebror ser dig, hör dig och tjuvläser din post

Av Tony Johansson - 14 juni 2008 06:07

På tisdag beslutar riksdagen om den så kallade FRA- lagen. En lag som menligt kommer inverka på den personliga integriteten, och därigenom gå emot svensk grundlag.


Säpo skriver att "förslaget innebär en kränkning av enskilds integritet" och rikspolisstyrelsen skriver att "förslagen tyder på en skrämmande brist på förståelse för de krav i fråga om skydd för personlig integritet som följer av regeringsformen och Europakonventionen om skydd för de grundläggande fri- och rättigheterna."


Men Reinfeldt och regeringen vidhåller att det inte finns någon risk, att FRA kommer sköta allt professionellt och att gemene man inte behöver oroa sig.


Samtidigt rapporterar i dag Sveriges Radio om att Datainspektionen fått in flera anmälningar kring FRA:s handhavanden under 1990- talet. De ska ha lagrat uppgifter om fler än 100 personer som på olika sätt haft kontakt med Ryssland. Det gäller personer inom föreningar och företag, bland annat ett företag som sålt datorer. Så regeringens argumentation om professionalism, och att gemene man inte behöver oroa sig, den faller ihop som ett korthus.


Inte ens bland allianspartierna finns det egentligen ett starkt stöd för frågan, men risken är uppenbar att partipiskan kommer vina på tisdag, så att även de borgerliga politiker som annars brukar värna personliga fri- och rättigheter, såsom Ohlsson (fp) och Federley (c) tvingas rösta mot sin övertygelse, eller se till att inte närvara (och därmed sätta riksdagens kvittningssystem i bruk).

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se