Alla inlägg under mars 2008

Av Tony Johansson - 14 mars 2008 10:52

Så är då våren här, och framför oss ligger förhoppningsvis en lång skön sommar. Fast minns du fjolårssommaren? Den var minsann vare sig lång eller skön. Lågtryck efter lågtryck vandrade in över västsverige. Här kommer några semesterhälsningar från i fjol:


När juni månad kommer ja då vill vi alla sola.

När juli månad kommer ja då vill vi alla bada,

och ingen vill ha regn när man tänt upp grillen.

Men tunga regnmoln skymmer den blåa himlafärgen

så alla vänner rymmer och rusar till affären,

sen står dom där i klump och köper massa lump.


Tänk du får inte tro att det blir sommar och sol

bara för att det är sommar i kalendern.

Men du se liksom tröst att det kan bli varmt i höst

det kan va ljummet långt in i september.


"Nej det bara regnar", sa bonden häromdagen,

"förlorar massa pengar, i vatten där står havren,

och när kan jag slå hö, så jag kan djuren fö?"

"Ett lass med vissen sparris och tonvis med potatis,

jag borde haft jasminris, och matris och basmati,

och tröskan som jag hyrt, den får jag sälja dyrt".


Tänk du får inte tro att det blir sommar och sol

bara för att det är sommar i kalendern.

Men du se liksom tröst att det kan bli bra i höst,

att oktober kan va bra är sånt som händer.


För många herrans år sen när jag var liten pojke,

tänk då sken alltid solen men nu har allt blitt sämre,

för regnet öser ner, ja det bara faller mer och mer.

Jag undrar om dom barnen som växer upp nu för tin,

har dom sett blå himmel och hört surrande bin?

För allt är ständigt vått, och bina har regnat bort.


Tänk du får inte tro att det blir sommar och sol

bara för att det är sommar i kalendern.

Men du se liksom tröst att det kan bli fint i höst

och annars vänder allting i december.

Av Tony Johansson - 13 mars 2008 21:43

Det var lite av skammens rodnad över justitieminister Beatrice Ask (m), när hon i dagens Aktuellt tvingades försvara förslaget till en ny datalagringslag, trots att kritiken är massiv från de flesta instanser. Försvar för en lag som Ask mycket riktigt påpekade, är följden av att hennes företrädare som justitieminister, Thomas Bodström (s), var ivrig pådrivare för att införa, och som EU nu tvingar medlemsstaterna att genomdriva.


Problemställningen är dock densamma som tidigare: Hur kan det vara okej att man ska registrera samtliga människors privata samtal, mejl och SMS, trots att de inte är föremål för brottsundersökning? Att alla medborgares trafik över telefon och internet registreras och sparas i minst ett år, det är ett brott mot grundläggande rättigheter, och skapar i förlängningen ett samhälle där åsiktsregistrering, liv och leverne kan kartläggas som aldrig förr.


Någonstans måste frågan ställas - hur stora eftergifter i den personliga integriteten ska vi tvingas göra för att fånga de grymmaste brottslingarna? Är värdet av att möjliggöra sådnana ingripanden viktigare än avkallet på frihet för laglydiga människor? Frågar du mig, blir svaret nej. Det är inte värt priset vi alla får betala. Någonstans långt därinne i rodnaden bakom Asks vältaliga svar, känns det som att hon egentligen delar den bedömningen, men väljer att vika ner sig. Trist att hon inte vågar ta strid mot regeringen, mot Bodström (s) och mot EU, om du frågar mig.

Av Tony Johansson - 13 mars 2008 19:22

Finskan är ett språk som vi svenskar haft oerhört svårt för att lära, trots att länderna hängde samman i över 500 år. Men det går väl att ändra på, kanske. Om man för samman en av tidernas största finska sångare med en av tidernas största svenska låtskrivare, så blir resultatet så här...

Av Tony Johansson - 13 mars 2008 18:46

Jag har på omvägar fått höra att vissa medlemmar vill att jag ska tala om vilka personer jag stödjer i olika interna val som kommer göras under den närmsta tiden. Nåväl, här kommer en lista (sen får vi se till vilka val jag har rösträtt):


Ordförande mp Väst:

Jag förordar, likt min förre kollega som ordförande i den styrelsen (Birgit Karlsson), att Laila Åkerberg blir vald till ordförnade efter Peter Rådberg som avgår i samband med årsmötet. Hon är den som känner partiet bäst av de personer som hittills avslöjat att de kandiderar. Hon känner till mp Västs lite bångstyriga historia och kommer därför kunna tackla eventuella problem som dyker upp längs resan. Laila  hyser heller inga andra ambitioner med uppdraget än att organisationen ska fungera så bra som möjligt, för henne är posten ingen språngbräda mot framtida positioner. Den inställningen tilltalar mig.


Partistyrelsen:

Jag förordar Göran Larsson, då det behövs ytterligare kompetens kring regionpolitiska frågor i partistyrelsen. Dessutom - det har aldrig någonsin funnits en person med i PS, som samtidigt varit aktiv politiker i Västra Götalandsregionen. Det är dags nu.


Valsedeln till Europaparlamentet:

För att västsverige ska få en bra valrörelse förordar jag att Max Andersson, Göteborg, och Lena Klevenås, Alingsås, ska hamna högt upp på listan. Båda två är mycket insatta, och kommer göra en god insats om de får förtroendet att stå högt upp på listan. Jag förlitar mig på att Göteborgarna nominerar Max (vars kandidatur jag stödjer fullt ut), och kommer i Norra Älvsborg arbeta för att Lena ska ställa upp som kandidat.


Det var det, mina önskemål och förhoppningar är nu lagda i dagen.

Av Tony Johansson - 13 mars 2008 18:36

Vår för tillfället tjänstledige gruppledare i Borås, Tomas Eriksson, tillbringar just nu den mesta delen av tiden i centrala Stockholm. I går mötte jag honom som hastigast på ett möte på Sveriges Kommuner och Landsting, på Hornsgatan. Allt verkade gott med honom, även om det mest blev en kommunikation via papperslappar, så vi inte skulle störa mötet.


Mötet i sig, med Styrelsen för Miljöpartister i Landsting och Kommuner, var av det bättre slaget. Det är ett trevligt gäng med människor, och vi diskuterade bland annat upplägget av årets kommun- och landstingsdagar som går av stapeln i Göteborg i oktober.

Av Tony Johansson - 11 mars 2008 15:43

Somliga personliga kommentarer som jag fått i min mejlbox den senaste tiden har berömt mig för att jag gått ut med att vi bör slopa utträdeskravet. Tackar för det! För er som läst min blogg genom åren var den positioneringen förmodligen ingen nyhet.


En del mejl har dock haft tendensen av att vara lite väl naiva i sin EU- positivism, till och med för min smak. Kommentarer som att "står vi utanför EU går ekonomin åt fanders, vi blir isolerade" betackar jag mig för. Även utanför EU skulle vi naturligtvis kunna vara med i olika former av samarbete med EU, typ EES- avtalet (därav rubriken, förresten). Fast (som vissa av er andra påpekar), varför vara med men avsäga sig möjligheten att vara med och påverka?


Men som sagt - tack för att de flesta av er skickar så trevliga och positiva mejl!


Vänligen


Tony J

Av Tony Johansson - 10 mars 2008 22:12

I dag gick jag konstant från det ena mötet till det andra. I morgon blir en liten andhämtning, då ska jag och Lise skissa på yrkanden, och sedan har jag ett telefonmöte. På onsdag - torsdag är jag på SMILK- möte (Styrelserna för Miljöpartiet i landsting och kommuner), är ekonomiansvarig tillsammans med en trevlig kvinna från Norrbotten som heter Annika. Så avrundar jag veckan med en konferens om mångkultur inom vården på fredag, innan det är dags för den av läkare ordinerade partifria helgvilan.


Tja, livet i ett nötskal för en politisk sekreterare, antar jag...

Av Tony Johansson - 8 mars 2008 15:15

Anders Södergren vann dagens 5- mil i Holmenkollen med över två och en halv minut före tjecken Bauer och schweizaren Fischer. För vart och ett av de tre varven drygade Södergren ut sin ledning, och kunde på upploppet defilera in mot målet, viftandes med en flagga, och bugande inför den förtjusta publiken. En seger som är att betrakta som en bragd, liknande den som Charlotte Kalla presterade under Tour de ski tidigare under säsongen. För en annan, som alltid haft längdskidor som favoritsport, både som novisartad utövare och framför TV- apparaten, har den här lördagen varit något att minnas under ett bra tag framöver...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards