Direktlänk till inlägg 14 februari 2008

Att vara fiskare är en livsstil...

Av Tony Johansson - 14 februari 2008 22:22

I de här tiderna, när torsk, rödspätta och flera andra arter som förr var vanliga är på väg att dö ut, i de tiderna är det viktigt med en lyhördhet och förståelse för den oro som folk ute vid kusten känner. Det är inte er vi vill åt, vi som är pådrivande för hårdare regler och fiskestopp för vissa arter.


Det man kan vara kritisk mot, är de avarter som finns inom dagens industrialiserade fiske.  Avarter som resulterat i ett icke hållbart resurstagande ur våra vatten. Lite på samma sätt som jag är kritisk mot de värsta avarterna inom det industrialiserade jordbruket. Och i sanning - det är till viss del avarterna inom det industrialiserade jordbruket (som att föda upp gräsätare och småkrypsätare med fiskmjölsfoder), som lett till att problemet med de uttömda vattnen eskalerat.


Personligen är jag fashinerad av fisket, och det hav som format så många profiler. En av mina favoritdokumentärer just nu handlar om fiske och fiskare. En tänkvärd dokumentär som följer några fiskare långt upp i norra Norge. Ni kan se programmet genom att klicka på denna länken som tar er till NRK:s fantastiska webbtv- arkiv.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se