Direktlänk till inlägg 18 september 2007

Ulrik Nilsson (m) rätt person att leda sexparti- koalitionen i Borås

Av Tony Johansson - 18 september 2007 20:50

Så har Moderaterna i Borås avgjort vem som tar över ordförandeklubban i Borås, efter redan saknade Björn Bergquist.


Jag har under åren som politisk sekreterare i Västra Götalandsregionen haft förmånen att följa Ulrik Nilssons insatser där, och min bild är att han är en av få moderater från den förra mandatperiodens (m)- ledning, som ägnade sig åt att bedriva en konstruktiv oppositionspolitik. Hans avslagsyrkanden grundade sig på divergerande uppfattningar grundade på fakta, de skedde inte av automatik och förbittring över att (c) och (fp) hoppat över blockgränsen i regionen.


Att ikläda sig rollen som Bergquists efterträdare blir naturligtvis tufft, inte minst med tanke på att det är sex ganska så brokiga partier som skall kompromissa fram fortsättningen på framgångssagan med det blocköverskridande samarbetet.  Min bild är dock att Nilsson är en av få som har förutsättningar att lyckas. Åtminstone om det egna partiet förstår att det även fortsättningsvis är sex samverkande partier som styr i Borås, även om ordföranden råkar vara moderat...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se